moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 16.

ST Világkupa Kolomna 2013: A harmadik nap

2013_11_16_Heidum_Torino
A szombati nap rögtön egy magyar érdekeltségű futammal kezdődött.

Knoch Viktor 1500-on állt rajthoz a nyegyeddöntőben, és futam negyedikként nem sikerült az elődöntőbe jutás. Összesítésben a 19. helyen zárt a 77 indulót számláló mezőnyben.

A lányok 1500-as negyeddöntőiben Kónya Zsófia és Heidum Bernadett állt rajthoz ma Kolomnában. Berni futamában harmadik lett és továbbjutott, Zsófi kiesett. Jól példázza az egyes futamok közötti különbségeket, hogy Kónya ideje 10 másodperccel jobb volt, mint Bernié egy másik futamban.

Az elődöntőből Heidum Bernadett a B döntőbe jutott. A döntőben Berni végig a mezőnnyel haladt, sokáig jól tartotta magát. Végül 6. lett, összesítésben a 13. helyen zárva az 1500-at, amivel a mai nap legjobb magyar eredményét érte el.

Férfi 500-on két magyar versenyző, Knoch Viktor és Béres Bence, által voltunk érdekeltek. A nyolcaddöntőben Knoch mindössze 3 századdal lemaradva lett harmadik, így nem folytathatta a negyeddöntőben. Béres szoros versenyben, futam negyedikként esett ki.

Holnap 1000 méteren Liu Shaolin küzd majd a nyolcaddöntőben. Az utolsó napon mindkét váltónk is rajthoz áll, az egész Világkupa, magyar szemmel, talán legnagyobb érdeklődéssel várt versenyein.

Szocsi kvalifikáció szempontjából: lányok 2 egyéni induló, míg a fiúk 3. A maximum, mind a két nemnél 3 fő.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X