moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 3.

Sikeres magyar szereplés Heerenveenben

 

Női és férfi rövidpályás gyorskorcsolyázóink egyaránt eredményes hétvégét zártak az idény utolsó, Hollandiában rendezett felkészülési versenyén.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott vasárnap érkezett haza a Heerenveenben megrendezett KNSB Invitation Cup felkészülési versenyről. Ez a megmérettetés volt az utolsó lehetőség, amelyen versenyhelyzetben tudott felkészülni a csapat a négyállomásos ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozatra, ami azért is kiemelt fontosságú, mert ezen a négy versenyen lehet kvótát szerezni a 2022-es Téli Olimpiai játékokra.

A Thialfban megrendezett felkészülési versenyen több olyan fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott, akik a B-keretből harcolták ki a kerettagságot a két héttel ezelőtti válogatón. Ahogy Bánhidi Ákos csapatmanager is hangsúlyozta, fontos volt, hogy feltörekvő fiatal versenyzőink is szokják az éles versenyhelyzeteket.

A nemzetközi versenyen összesen tíz ország legjobbjai vettek részt. A női összetettben Suzanne Schulting, a férfiaknál pedig Liu Shaolin Sándor végzett az élen (eredmények itt ). A 2000 méteres vegyes váltót a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű magyar csapat nyerte.

Bánhidi Ákos szerint a felkészülés szempontjából rendkívül hasznos volt a hollandiai megmérettetés. A holland rendezők kiváló versenyt szerveztek. Nagyon jó lehetőség volt számunkra a pandémia miatti versenyhiány pótlására. Az erős mezőnyben a női versenyt a holland és olasz versenyzők uralták, de a magyar hölgyek is helytálltak, amit Jászapáti Petra 1000 méteren elért ezüstérme is bizonyít. A férfiak mezőnyét egyértelműen a magyar versenyzők dominálták, a megszerezhető 11 éremből 8-at a HUNSKATE család versenyzői hoztak haza. Mind a 12 versenyzőnk bizonyítási lehetőséget kapott és örülök, hogy mindenki igyekezett élni ezzel a lehetőséggel” – értékelte az eseményeket a csapatmanager.

A csapat a következő napokban itthon készül a Világkupa első, pekingi állomására. A sorozat harmadik felvonását Debrecenben rendezik november 18-21 között.

Hunskate Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X