moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 17.

Rövidpályás gyorskorcsolya: Budapest rendezheti az első olimpiai kvalifikációs versenyt

Hétfőn hazaérkezett a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a torinói Európa-bajnokságról, ahol sportolóink 1 arany- és 5 ezüstérmet szereztek. Ez minden idők második legjobb EB szereplése volt.
Szép számmal várták családtagok és a média munkatársai a Liszt Ferenc repülőtéren a hazaérkezőket.
Közöttük volt Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója, aki jó hírrel várta a hazaérkezőket.
„Sikerült megnyernünk a nemzetközi szövetség döntéshozóit, így az igen fontos szeptemberi világkupa viadalt Budapest rendezheti. Mondanom sem kell ez igen nagy siker és lehetőség, hiszen ez lesz az első olimpiai kvalifikációs verseny a pjongcsangi olimpiára. Kedden már megyek is egyeztetni az államtitkárságra, hogy hol rendezhetjük meg a versenyt. A Tüskecsarnok az egyik lehetséges helyszín, ahol 3000 ember szurkolhat a magyar sikereknek.”

Az igazgató elsőként gratulált a váróterembe érkező  Liu Shaolin Sándornak, aki  1000m-en elért egyéni aranyérmével történelmi tettet hajtott végre, hiszen ez volt hazánk első egyéni aranya az EB-k történetében. A fiatal gyorskorcsolyázó igen elégedett volt a teljesítményével. Még a balul sikerül váltóeredményt sem tartotta tragikusnak. Mint mondta, előre kell nézni, hiszen sok feladat van még előttük. Lesz még több esély a javításra.



Darázs István már korábban hazaérkezett Torinóból, így volt ideje a repülőtéren a csapatot várva egy gyorsértékelésre.

„Elégedett vagyok a csapat eredményeivel, még akkor is, ha szerettünk volna több érmet is hazahozni a legfényesebből. Örömteli, hogy a lányok is kitettek magukért. Talán a férfi váltó az, amelyik most lemaradt a várt éremről. Dolgozunk tovább. Még két világkupa és a világbajnokság van hátra ebben a versenyidényben. Rotterdamban a vb-n szeretnénk hasonló eredményeket elérni, mint az idei világkupákon. Szeretnénk a legfényesebb éremből is hazahozni.”

 

 

Az idény további főbb versenyei:

Február 3-5  világkupa, Drezda
Február 10-12 világkupa, Minszk
Március 10-12 világbajnokság, Rotterdam

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X