moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 21.

Pekingi világkupa, I. nap 

Ma hajnalban a rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatottunk számára is elindult a várva várt versenyszezon. A négyállomásos, olimpiai kvalifikációs ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat első helyszínén, Pekingben a nők és a férfiak is jégre léptek

 Négy hónap múlva, február 4. és 20. között Peking ad otthont a téli ötkarikás játékoknak. A short track szakág legjobbjai a Capital Indoor Stadionban küzdenek majd meg az érmekért, éppen ott, ahol ezen a hétvégén az őszi, olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat első állomásának versenyeit rendezik. Tehát a ma hajnalban kezdődött négynapos versenyhétvége hivatalos tesztesemény is a kínai fővárosban. 

Sportolóink már az első napon remek eredményeket értek el. A nőknél 1500 m-en Jászapáti Petra (SZKE) elődöntőbe jutott, 500 m-en pedig Kónya Zsófiával (SZKE) karöltve a negyeddöntőben folytatják a küzdelmeket, szó szerint, hiszen a hölgyek azonos futamba kaptak besorolást. Férfi 500 m-en Liu Shaolin Sándor (FTC) és Krueger-John Henry (FTC) is továbbjutott a negyeddöntőkbe, Liu Shaoangot (FTC) viszont sajnos kizárták. Az 1500 m-es távon azonban mindhárom magyar már elődöntősként várja a folytatást. A 2000 m-es mixváltóban a Heerenveenben sikeres, Bácskai Sára Luca (MTK), Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang alkotta vegyes csapatunk szintén elődöntőbe jutott. 

A magyar szurkolók a második nap eseményeit online stream-en keresztül követhetik figyelemmel, a hajnali futamokat 04:30-tól itt: https://www.youtube.com/watch?v=jc6jVDvWCY8, a délelőtti versenyeket pedig 09:30-tól itt: https://www.youtube.com/watch?v=bhFIxqF5I70. Remek hír a drukkerek számára, hogy a szombati és vasárnapi döntőket nemcsak online streamen, hanem az M4 műsorán is élőben nézhetik majd. 

A részletes eredményekkel kapcsolatban szurkolóink ezen a linken tájékozódhatnak:https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000089&gen=m&ref=64930&view=rou.  

Reméljük, a magyar short track válogatott legalább olyan jól szerepel, mint amennyire szorítunk Nekik az olimpiai kvalifikációs helyek kiharcolásáért. 

Szurkoljatok Ti is velünk! 

SEAT MET NEKA
X