moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 21.

Pekingi világkupa, I. nap 

Ma hajnalban a rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatottunk számára is elindult a várva várt versenyszezon. A négyállomásos, olimpiai kvalifikációs ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat első helyszínén, Pekingben a nők és a férfiak is jégre léptek

 Négy hónap múlva, február 4. és 20. között Peking ad otthont a téli ötkarikás játékoknak. A short track szakág legjobbjai a Capital Indoor Stadionban küzdenek majd meg az érmekért, éppen ott, ahol ezen a hétvégén az őszi, olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat első állomásának versenyeit rendezik. Tehát a ma hajnalban kezdődött négynapos versenyhétvége hivatalos tesztesemény is a kínai fővárosban. 

Sportolóink már az első napon remek eredményeket értek el. A nőknél 1500 m-en Jászapáti Petra (SZKE) elődöntőbe jutott, 500 m-en pedig Kónya Zsófiával (SZKE) karöltve a negyeddöntőben folytatják a küzdelmeket, szó szerint, hiszen a hölgyek azonos futamba kaptak besorolást. Férfi 500 m-en Liu Shaolin Sándor (FTC) és Krueger-John Henry (FTC) is továbbjutott a negyeddöntőkbe, Liu Shaoangot (FTC) viszont sajnos kizárták. Az 1500 m-es távon azonban mindhárom magyar már elődöntősként várja a folytatást. A 2000 m-es mixváltóban a Heerenveenben sikeres, Bácskai Sára Luca (MTK), Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang alkotta vegyes csapatunk szintén elődöntőbe jutott. 

A magyar szurkolók a második nap eseményeit online stream-en keresztül követhetik figyelemmel, a hajnali futamokat 04:30-tól itt: https://www.youtube.com/watch?v=jc6jVDvWCY8, a délelőtti versenyeket pedig 09:30-tól itt: https://www.youtube.com/watch?v=bhFIxqF5I70. Remek hír a drukkerek számára, hogy a szombati és vasárnapi döntőket nemcsak online streamen, hanem az M4 műsorán is élőben nézhetik majd. 

A részletes eredményekkel kapcsolatban szurkolóink ezen a linken tájékozódhatnak:https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000089&gen=m&ref=64930&view=rou.  

Reméljük, a magyar short track válogatott legalább olyan jól szerepel, mint amennyire szorítunk Nekik az olimpiai kvalifikációs helyek kiharcolásáért. 

Szurkoljatok Ti is velünk! 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X