moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. március 11.

Minden fáradtságért kárpótolnak az érmek

Egy éremre sem számított Jászapáti Péter, nemhogy kettőre.

Jászapáti Péter volt az egyik hőse a múlt hétvégi gdanszki junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságnak. Ezüstérmet szerzett 3000 méteren a férfi váltóval, egyéniben az 500 méteres távon pedig a 3. helyen végzett.

Arról érdeklődtünk először nála, hogy milyen érzések kavarognak benne egy hét elteltével. – Nagyon boldog vagyok még most is, hogy ilyen eredményeket tudtam elérni. Őszintén megmondom, egy éremre sem biztos, hogy számítottam, nemhogy kettőre – mondta.

Jászapáti Péter hozzátette, hogy tanulságot is sikerült levonnia a világeseményből. – Rájöttem, mit jelent egy ilyen háromnapos versenysorozat, elég kimerítő volt – mondta.

És, hogy mit érzett leginkább kimerítőnek a három nap során Jászapát Péter, arról is elmondta gondolatait. – Minden versenyszám minden futamában a lehető legtöbbet ki kellett hoznom magamból az eredményesség érdekében. Ez pedig sokszor elég fárasztó volt, de összességében, az érmek mindenért kárpótolnak – fejezte be a 2022-es junior világbajnokság bronz-, és ezüstérmese.

HUNSKATE Media – Palánki István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X