moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 29.

A mesternégyes aranyásó…Avagy Aranyeső Yucca helyett Innsbruckban

A szombati két aranyérem után vasárnap is szinte megállíthatatlan volt Liu Shaoang az innsbrucki junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon: a 18 éves magyar versenyző újabb két aranyéremmel gazdagodott.

ado_es_a_mesternegyes2

Az MTK sportolója 500 és 1500 után 1000 méteren sem talált legyőzőre, ezt követően pedig a hat legjobb versenyzőt felvonultató 1500 méteres szuperdöntő volt az egyetlen versenyszám, amelyben nem elsőként haladt át a célvonalon. A korosztályos világcsúcsot korcsolyázó dél-koreai Kim Szi Un mögött elért második helye ellenére toronymagasan végzett az élen összetettben is.
Liu Shaoang kiemelkedően sikeres szereplése nem volt meglepetés a juniorok mezőnyében, mivel már a felnőttek között is az egyik legjobbnak számít, a tavalyi világbajnokságon egy-egy ezüst- és bronzérmet nyert, illetve a jelenlegi világkupa-sorozatban élen áll az 1000 méteres távon.

Darázs István Gyorsasági Ágazati Sportigazgató

„A junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságok történetének elmúlt 15 évében nem volt még olyan, aki minden aranyérmet megnyert volna (500, 1000, 1500m és összetettben). Eddig. Liu Shaoang Ádó újabb történelmet írt. A három távonkénti aranyérem meghozta számára és Magyarországnak az összetett aranyérmet is. Liu Shaoang Ádó összetett junior világbajnok. Jászapáti Petra 1500-as bronzérmével, az 500 méteres világcsúcsával és az 1000 m-en szerzett 6. helyével elérte az összetett 6. helyet, ami minden idők legsikeresebb egyéni női szereplése ifjúsági korosztályban.”

gettyimages-632909550

A nőknél Jászapáti Petra, aki szombaton egy bronzérmet szerzett, ezúttal B döntős volt 1000 méteren, s végül hatodik lett, akárcsak a szuperdöntőben és összetettben, a női váltó pedig nyolcadikként zárt.

A magyarok vasárnapi helyezései:

Nők:

1000m:
6.Jászapáti Petra
12.Bácskai Sára Luca
34.Sziliczei Német Rebeka

1500m szuperdöntő:
6.Jászapáti Petra

3000m váltó:
B döntő: 4.Magyarország (Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Sziliczei Német Rebeka, Túri Anna

Összetett:
6.Jászapáti Petra
24.Sziliczei Német Rebeka
27. Bácskai Sára Luca

Férfiak:

1000m:
1.Liu Shaoang
21.Sziklási András
65.Tiborcz Dániel

1500m szuperdöntő:
2.Liu Shaoang

Összetett:
1.Liu Shaoang
17.Sziklási András
60.Tiborcz Dániel

A részletes eredmények itt megtekinthetőek.

A szenzációs teljesítmény a közösségi oldal poétáját, Lantai Tibort, ki lelkesen követi a korcsolyasport sikereit, már meg is ihlette:

„ÁDÓ, az IGAZI NAGY VARÁZSLÓ! Gratulálok és köszönöm,hogy vagy, hogy itt vagy és hogy ilyen vagy! Az eredményeid is fantasztikusak, bombasztikusak, futurisztikusak, de a személyiséged önmagában fenomenális, az írásom az örömtől most megáll is! De Te folytasd tovább, s nyerd meg a világ összes aranyát, tedd boldoggá ne csak Tolnát és Baranyát, de kicsiny hazánk összes lakosát, egész Magyarországot, ki sikereidre, kiéhezve olyan nagyon vágyott! Vágod ?” 

“Nem lehet megunni… ÁDÓ teljesítményét nem tudom eléggé dicsérni, legfeljebb figyelemmel kísérni, szememet boldogságtól kisírni, de azt nem tudom kibírni, hogy nagyon egyszerű módon és szavakkal megköszönjem Neked, Testvérednek, a TÖBBI nagyszerű magyar sportolónak, edzőknek, szülőknek és a háttérben dolgozóknak, hogy a már korábbi években is ámulatba ejtő eredményeket produkáló sportág egy elképzelhetetlenül magas szintre lépve, az esetleges eddigi lelki és egyéb láncokat letépve, úgy száguldozik, hogy közönség csak ámuldozik és boldogan,b üszkén állapítja meg,hogy Ti valóban minden pénzt és egyebet megértek HŐS “gyerekek”! Legyenek továbbra is oly sikerek, amilyeneket szeretnétek, szóljon erről ezer ének, ne higgyen ellenfél a szemének, milyen földöntúliak a magyar legények és a lányok milyen égi tünemények!” 

„Szívből gratulálok ÁDÓ, bár nem én vagyok a fő imÁDÓ, gyors voltál mint a tornÁDÓ, büszkék vagyok TereÁD Ó, Neked szól a SzerenÁD Ó! Boldoggá tetted a nemzetet, sportoló ennél többet nem tehet!”

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X