moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 9.

Már csak a kakaó hiányzott a tejberizsre…

Szerdán is két magyar volt olimpiai döntőben.

A férfiak 1500 méteres távjával indult a rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadik napja a pekingi, téli olimpián szerdán. Nem a kedvenc száma ez a magyaroknak, de erről épp az jut eszembe, hogy nekem sem a kedvencem a tejberizs, mégis meg kellett szokni néha, sőt kakaóval nem is olyan rossz az.

Egy szó mint száz, feleslegesek a statisztikák, a feltételezések, Liu Shaolin Sándor a negyeddöntős futamát például könnyedén nyerte meg, nem mellesleg olimpiai csúccsal. A sorban őt követő Krueger John-Henry bár sokáig kivárt, de ő is kvalifikálta magát az elődöntőbe, majd gyönyörű előzéseinek hála, Liu Shaoang is továbbjutott a negyeddöntős futamából.

Az elődöntők óriási izgalmakat tartogattak, Krueger John-Henrynek nem volt szerencséje, ő a “B” döntőbe jutott így, viszont a Liu-testvérek ismét közösen, mindketten futamgyőztesként jutottak be az olimpiai döntőbe.

A férfi 1500 méteres szám olimpiai döntőjéhez csinált kedvet a “B” döntő, melyben Krueger John-Henry révén érdekeltek is voltunk: ő megnyerte a második számú finálét!

Az olimpiai döntőben tizen indultak el az aranyért, ennek ellenére sem kellett új rajtot elrendelni, és bár nagy izgalmak voltak, Liu Shaoang végül 4. lett, Liu Shaolin Sándor pedig a 6. helyen végzett!

A nők esetében ezen a napon (február 9.) az 1000 méteres táv előfutamaira került sor. Ez magyar szempontból ötven százalékosra sikeredett: Jászapáti Petra ugyanis ott lehet a pénteki negyeddöntőben, Kónya Zsófiának azonban nem sikerült a kvalifikáció.

HUNSKATE Media – Palánki István

Fotó: Magyarock

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X