moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 8.

Liu Shaolin Sándor: „Nagyon jó érzés világbajnoknak lenni!”

A újdonsült világbajnok.

Liu Shaolin Sándor: „Nagyon jó érzés világbajnoknak lenni! Az első futam ma kifejezetten jól esett, azután a második, harmadik kevésbe, de azután az elődöntőben és a döntőben is nagyon jól éreztem magam. Miután a döntőbe jutottam, az volt a cél, hogy minél jobban szerepeljek. Biztosra akartam menni, ami végül meghozta az eredményét.” – nyilatkozta a friss világbajnok pár perccel a futam után.

Szintén a mai nap történése volt, hogy férfi váltónk bejutott a vasárnapi döntőbe, miután 2. helyen végzett az elődöntőben. A Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaoiln Sándor, Varnyú Alex négyes mintegy húsz körig az élen volt, de pár körrel a vége előtt lecsúszott a harmadik helyre. Végül az amerikai váltót a bírók kizárták, így a mieink előreléptek a második helyre. A döntőben három ázsiai ország csapatával, Kínával, Japánnal és Dél-Koreával találkozik a magyar váltó.

A váltó döntőbe jutásáról a következőket mondta Liu Shaolin Sándor: „Fantasztikusan örülünk neki, hogy végül bejutottunk a döntőbe! Három ázsiai ellenfelünk lesz, taktikusan kell versenyeznünk.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X