moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 30.

Liu Shaolin Sándor 500 m-en világkupa győztes

500 m

A következő versenyszám a rövidpályás gyorskorcsolyázás sprint száma. Az 500m negyeddöntőiből  csak az első kettő örülhetett minden futamban a továbbjutásnak.

A nők harmadik futamában Jászapáti Petra nem tudta felvenni a versenyt társaival végig az ötödik helyen haladva ért be a célba. Keszler Andrea a koreai és kanadai vetélytársa mögött harmadik lett. Mindkét magyar lány befejezte a további küzdelmeket ezen a távon.

Jászapáti Petra (HUN)
Az 1500 méter nagyon jól sikerült, az 500 kevésbé, de még így is elégedett vagyok vele. Az elején próbáltam előrébb jönni belülről, de levédték, emiatt pedig lelassultam és kaptam egy kis hátrányt, amit csak a végére sikerült behozni, de ez már nem volt elég. Ritkán hallom a közönséget versenyek közben, próbálom kizárni a külvilágot, de az 1500-nál most nagyon sokat segített a szurkolás, köszönöm mindenkinek.

Keszler Andrea (HUN)
A rajtom egész jól sikerült, sikerült harmadikként startolnom, utána visszaelőzött az orosz lány, én pedig vártam, hogy hátha sikerül valamit alkotniuk előttem, de sajnos pont előttem esett el, ami miatt sebességet vesztettem, és már csak egy köröm volt visszahozni a lemaradásom. Sajnos az 500 méteren mindig benne van, hogy elesnek, van amikor segít, most sajnos pont rosszul jött ki.

A női 500m döntőben két koreai Chon Min Jong és Sim Suk Hee közé ékelődött be az elnyűhetetlen olasz világbajnok és 25-szörös Európa-bajnok Arianna Fantana a dobogó második fokára.

A férfiaknál három nagy név is szerepelt a harmadik futam rajtlistáján. A magyar világbajnok Liu Shaolin Sándor, a kanadai olimpiai bajnok  Charles Hamelin és a holland világbajnok Sjinkie Knegt. A kanadai állt az élre, de tanári módon hamar felváltotta őt a magyar fiú. Sándor a célig meg is őrizte ezt a pozíciót. Meglepetésre a második helyen a kevésbé esélyes holland Hoogerwerf ért a célba. Knegt és Hamelin kiestek.
A befejező negyedik futamban Burján Csaba a koreai és kazak riválisa mögött a harmadik pozíciót szerezte meg.

Burján Csaba (HUN)
Elég vegyes futam volt, a helyezéssel viszont mindenképp elégedett vagyok. Az elején kicsúsztak előlem ketten, ezért jelentősen lemaradtam, de végül is az se lett volna könnyebb, ha meg kell őket előzni, úgyhogy volt benne pozitívum is. Úgy gondolom, hogy ez egy jó eredmény, az 500 méter nem annyira az erősségem, a tempóm már megvan hozzá, de a rajt még hiányzik, úgyhogy egy negyeddöntővel már elégedett vagyok. Jó érzés itthon versenyezni, az első napokban kicsit ideges voltam, de most már kezdek hozzászokni.

Meglepetésként a világcsúcstartó amerikai J.R. Celskinek is ez a forduló jelentette a végállomást,  a második futamban bukott és nem jutott tovább az elődöntőbe.

Liu Shaolin Sándor kitűnő helyezkedéssel másfél körrel a cél előtt az élre állt és biztosan nyerte az elődöntő futamot  és jutott be a döntőbe.

A férfi döntőben három ázsiai várta a magyar Liu Shaolin Sándort. A magyar gyorskorcsolyázó a rajt után azonnal az élre állt. Okos korcsolyázással végig védte ezt a pozícióját, nyerte meg az olimpiai kvalifikációs kupa 500m versenyszámát. A második és harmadik helyen két koreai  Lim Hyu Jun és Hwang Dae Heon végzett.


Liu Shaolin Sándor
Nagyon jó érzés volt hazai közönség előtt nyerni. Hangosak voltak, ami nagyon jól esett.Láttam az érmeket a sajtótájékoztatón, és nagyon megtetszettek, szerettem volna egyet.Így is lett.  Egy kicsit lehúzott, ami 1500 méteren történt, de fejben egyben voltam, és összeraktam a versenyt. A családomból mindenki itt van, mindenki szurkolt, csodálatos volt.


Éremtáblázat az első nap után

Dél-Korea 3 2 2
Magyarország 1
Kanada 1
Olaszország 1
Ausztrália 1
Hollandia 1

Eredmények:
http://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000047&gen=m&ref=18755&view=rou

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X