moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. február 22.

A legerősebb napunk, ami következik


(Kattintson a képre a nagyításhoz)

Végignézve a csütörtöki versenynap előtti utolsó edzést, Maruzsa István, az m1 sportriportere a következő kérdéssel fordult Bánhidi Ákos csapatvezetőhöz:

„Ugye, ez nem olyan, mint egy átlagembernek a karácsony előtti utolsó munkanap?”

„Egyre jobban bírják a srácok. Az eltelt idő egyre inkább megacélozott minket. Ezt látom a versenyzőkön is. Kellett egy kis idő, hogy megnyugodjanak, hogy ez a verseny is csak egy verseny, akárhogy is a legfontosabb. Mindenki elszánt. Női versenyzőnkkel kezdem. Keszler Andreának ez a harmadik olimpiája és kirobbanó formában van. Csapattársai egy emberként edzenek vele.

Az 500 m olyan táv, ahol ügyesen kell a jó döntéseket meghozni. A 16 legjobb van együtt. Már az elején sem voltak gyerekjáték futamok. Nagyon komoly versenyzők lesznek a futamjainkban, de a mieink is azok. Erős bennük az elszántság. Ami a váltót illeti, aki látta a női A-döntőt, tudja, hogy nem szabad hibázni. Szabálykövető magatartást kell tartanunk. Persze 8,1-8,2-es köröknél és 50 km/h-s sebességnél nem mindig egyszerű, nagyon ott kell lenni fejben. Akár vezető pozíciót is bevállalhatunk, attól függően, hogyan indul el a futam.”

Vissza az egyénire.

“Semmi nem jön össze könnyen, mindenért nagyon meg kell dolgozni. Ha valaki egy táv világbajnoka, jó ajánlólevél. Ha valaki, ugyanennek a második helyezettje világranglistán, az is jó előjel. Most Sanyi eredményeit soroltam. Végtelenül gyors és nagyon stabil korcsolyázó. Mindenképpen kiemelkedik a mezőnyből. Erős ellenfelek leszek mellette. Jó rajtkészséggel rendelkező versenyzők veszik majd körül. Ádó a világ egyik legjobb rajtológépe. Az ő reakciója és rajtkészsége egész egyszerűen fantasztikus, a 2 es pálya pedig jó ómen, de az 500 m hektikus táv.

Az 5000 méteres férfi váltóban Kanadával, Koreával és Kínával küzdünk. Nagyon kell vigyázni, hogy szabályosan versenyezzünk. Még csak véletlenül se ütközzünk, ne legyünk olyan helyzetekben, amik kérdésesek lehetnek. A mellettünk lévő országok, a legerősebb felhozatal, de nem véletlenül vagyunk itt mi sem. Amennyire lehet, az elszántságot, a koncentrált figyelést, s a felkészülés hőfokát izzítani, egyre erősebb állapotba kerültünk. Mi is és a versenyző is. Ilyen megközelítésben lehet ez a legerősebb napunk.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X