moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 2.

ISU Short Track Világkupa-sorozat: dupla európai forduló következik

Február első két hétvégéjén hajrájához érkezik az ISU Short Track Világkupa-sorozat idei kiírása. Az 5. fordulót február 3. és 5. között Drezdában rendezik, az utolsó, 6. fordulónak pedig február 10. és 12. között Dordrecht ad otthont.

A németországi fordulón Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Sziliczei-Német Rebeka, Bontovics Balázs, Major Dominik, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Varnyú Alex, a hollandiai megmérettetésen pedig Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka, Végi Diána Laura, Bontovics Balázs, Major Dominik, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, valamint Varnyú Alex képviseli hazánkat.

„Ahogy közeledik a szezon vége, úgy kezd sűrűsödni a program és a feladataink sora. Az előttünk álló két Világkupa-fordulón szeretnénk néhány junior sportolót is bevetni, hogy a felnőttek között is tapasztalatot szerezzenek. A drezdai junior világbajnokság után itt maradt velünk a néhány hete még az EYOF-on szereplő Major Dominik, míg a lányoknál a bronzérmes junior női váltó tagja, Szigeti Dóra mutatkozhat be az első Világkupáján, jövő héten pedig Végi Diána Laura tart velünk Hollandiába. Több, mint két hét telt a januári, gdanski Európa-bajnokság óta, melyre próbálta mindenki alaposan felszívni magát, és amely úgy gondolom, hogy kifejezetten jól sikerült, annak ellenére is, hogy három versenyzőnk betegséggel, ketten pedig sérüléssel küszködtek, még a kontinensviadalt követően is. Jászapáti Petra még egy plusz pofont is kapott a sérülésére, azonban ettől függetlenül próbálta felpörgetni magát. A napokban úgy érkeztünk meg a teljes mezőnyt felvonultató drezdai Világkupára, hogy már nincsenek hátráltató tényezők, Petra lába és Maja nyaka is jobban van, s a fiúk is egészségesek” – kezdte a Világkupa-sorozat ötödik, drezdai fordulójának felvezetését Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetője.

„A hétvégi Világkupa-fordulón – melyen a teljes mezőny jégre lép – az egyéni számokban nagyon kell örülnünk a negyeddöntős, elődöntős, döntős helyezéseknek. Célunk az, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, Petra kiemelkedik a lehetőségeivel, neki minden esélye meg is van erre, és a váltóink is ütőképesek, a lányok és a fiúk esetében egyaránt. Mind a mix-váltó, mind a női és férfi váltó esetében az a cél, hogy az utolsó két Világkupa-fordulóban bebiztosítsuk és megőrizzük a világbajnoki indulást jelentő helyeinket. Büszkén mondhatom, hogy bár a harmadik és negyedik fordulóban mérettettünk csak meg, valamennyi kvartettünk már most világbajnoki résztvevő pozícióban van. Ha sikerül hasonló eredményeket elérnünk, mint Almatiban a dupla ázsiai Világkupa-fordulón, akkor elégedettek lehetünk” – vélekedett Bánhidi Ákos. 

A drezdai Világkupa programja és eredményei itt érhetők el: https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000104.

A dordrechti Világkupa programja és eredményei itt érhetők el: https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000105.

A pénteki futamokat IDE kattintva tudjátok követni. A szombat-vasárnapi versenyeket pedig az m4sport.hu közvetíti.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X