moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 16.

Hatodik a férfiváltó

Megnyerte a B-döntőt a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összetételű férfiváltó, s így a hatodik helyen végzett Pekingben. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia a kizárás sorsára jutott 1500 méteren.

Liu Shaolin Sándor

„Jól mentünk, az is volt a célunk, hogy fussunk egy jót, és mutassuk meg, mit tudunk – nézve az A-döntőt, ezzel a futással szerintem a kanadaiakat is meg tudtuk volna fogni. Kicsit fájó úgy lejönni a jégről, hogy jól futottam: sokkal jobb formában voltam itt végig, mint amit az eredményeim mutatnak.”

Liu Shaoang

„Nagyon elfáradtam ezen az olimpián. A maradék erőmet is kihajtottam magamból az utolsó napon. A hatodik hely nagyon szép, erre is büszke vagyok – jól teljesített a csapat. Úgy vélem, Milánóban négy év múlva biztosan ott leszünk a döntőben.”

Krueger John-Henry

„Több volt ebben a csapatban, mint a hatodik hely, az elődöntős rossz váltás miatt nem tudtunk az érmekért harcolni. A mai taktika sokkal jobban fekszik nekünk, Nógrádi Bence pedig bebizonyította, hogy értékes embere ennek a váltónak.”

Nógrádi Bence

„Sokkal jobban éreztem magam a jégen, mint az elődöntőben. Ez a felállás van benne a lábakban, ez egy jó futás volt – örülök, hogy ezúttal is ott lehettem a pályán. Nem voltak könnyűek számomra az előző napok, de sokan támogattak, ez segített arra, hogy jól felkészüljek erre a B-döntőre. Igyekeztem nem magamat okolni azért a hibáért. Ez a hatodik hely helyre is billentette bennem a korábban történteket.”

Jászapáti Petra

„Úgy éreztem, hogy gyorsabb voltam, és rám ugrott a japán lány, és aztán lepattant rólam. A bírói döntést sohasem tudjuk befolyásolni, el kell fogadnom. De ugyanilyen szituáció adódna, újra ezt tenném. Boldogan megyek haza, erre az ezerötszázon mutatott teljesítményemre ugyanolyan büszke vagyok, mint a másik kettőre. És persze a vegyes váltó bronzérmére is.”

Kónya Zsófia

“Egy kis idő elteltével csak a vegyes váltó bronzérmére fogok visszaemlékezni, hiszen az csodálatos eredmény, az pedig nem kérdés, hogy az egyéni számokban szerettem volna jobban teljesíteni.”

HUNSKATE media – Kovács Erika
Fotó: Nemzetisport – Árvai Károly

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X