moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 12.

Érmek Belgiumból

Juniorkorú short trackeseink is szép hétvégét zártak: a Hasseltben megrendezett nemzetközi viadalról érmekkel tértek haza.

Nyolc juniorkorú versenyző képviselte a magyar színeket a hétvégén Belgiumban, a Star Class Challenge Series elnevezésű sorozat hasselti állomásán.

Az elmúlt években mindössze néhány alkalommal tudták összemérni erejüket a juniorok Európa legjobb short trackeseivel, így a hollandokkal, az olaszokkal és a németekkel, ez viszont mindenképpen szükséges a fejlődésükhöz, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazata emiatt változtatott a korábbi rendszeren.

Hasseltben már az első versenynapon szép magyar siker született: a juniorok B korcsoportjában Bontovics Balázs 1500 méteren az első helyen végzett, mellette Nógrádi Bence B-döntőjének, és az ott megszerzett első helyének örülhettek a szakvezetők, amely összesítésben a hetedik helyet jelentette a számára.

A két fiú ötszáz méteren is jól teljesített, mindketten a B-döntőbe jutottak, ahol Bontovics az első, Nógrádi a második helyen végzett. Ezer méteren még ennél is jobban szerepeltek: Bontovics ezüstérmes lett, Nógrádi ötödikként ért célba.

A remek szereplés az összetett versenyben is érmet jelentett a számunkra: Bontovics Balázs a második lett, Nógrádi Bence a hetedik helyen végzett.

A junior A korosztályos lányok a szeniorokkal versenyeztek együtt, a fiatal Túri Anna így is döntőbe jutott ötszázon, ahol remek futással végül megszerezte az ezüstérmet. Bár ezer méteren kizárták, ezerötszázon B-döntőt futhatott, így az összetett versenyben is dobogóra állhatott, harmadik lett.

A junior A korcsoportos fiúk közül a legjobban Sziklási András szerepelt: összetettben a hatodik helyen végzett, Tiborcz Dániel a nyolcadik, Szász Attila a 12., Révész Gergő a 13., Vajda Balázs a 15. lett.

(Kovács Erika – Fotó: Tiborcz Dániel)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X