moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 1.

Elsöprő magyar siker

Közel 70 magyar utánpótláskorú rövidpályás gyorskorcsolyázó vett részt a Celjében megrendezett Alpok Adria Trophyn. A versenysorozat negyedik állomásán a fiatalok nagyszerűen szerepeltek, hiszen az öt korcsoport fiú és leány összetett versenyeiből, tehát tízből, nyolcat magyar induló nyert meg.

Tutrai Tamás, Jancsó Zalán, Nógrádi Panka, Szilágyi Ábel, Czank-Varga Viktória, Gera Márton, Péter Gergely Dániel, Czank-Varga Benjámin, Gera Márton

A legfiatalabbak között (G korcsoport) a jászberényi Balázs Levente mindhárom táv döntőjét megnyerte, így nem meglepő, hogy összetettben is az élen végzett. Az F korú lányoknál Végi Liána Dorina 222, 333 és 500 méteren is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, utóbbi szám fináléjában Váradi Vivien előzte meg, így ő is szerzett egy ezüstérmet, összetettben viszont közvetlenül mögötte, a negyedik helyen zárt.

Kun Bence Benedek, Tóth Tamás Olivér

A fiúknál Kun Bence Benedek már hónapok óta kiváló formában versenyez, és győzelemmel zárta szezonja utolsó nemzetközi megmérettetését is. Az összes távon diadalmaskodott, ráadásul 500 (53.332 mp) és 333 méteren (36.074 mp) is korosztályos országos csúcsot javított.

Az E lányoknál Tóth Anna Rebekakét döntőt is megnyert, „csak” 777 méteren lett ezüstérmes, Görgényi Antónia háromszor lett harmadik a döntőkben. A D korosztályban Szőcs Nikolettet kizárólag 500 méteren tudta megelőzni Nógrádi Panka, az 1000-es és 777-es távon Nikolett nyert, és Panka szerzett ezüstöt. A harmadik hely mindannyiszor Kormányos Nináé lett. A fiúknál Czank-Varga Bejnámin uralta a mezőnyt, egyszer sem talált legyőzőre, Major Dominikrendszerint második lett mögötte. 1000 méteren viszont három magyar is állt a dobogón, hiszen Kókai Balázs ért be harmadikként.

Schönborn Melinda és Somodi Maja csatájáról szólt a C korú lányok versenye. 500 méteren Maja nyert Melinda előtt, a leghosszabb távon fordítva történt a befutó, 1000 méteren pedig egy nagyon szoros döntőben, kevesebb, mint öt tizeddel ért célba vetélytársa előtt Melinda. A fiúknál 1500 méteren az 500-on bronzérmes Imre Patrik győzött, Zólyomi László 1000 méteren nyert (500-on harmadik lett), Taczman Máté két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a finálékban. Az 1000 méteres döntőben az első három helyezett magyar fiú között mindössze három tized volt a különbség (Zólyomi, Taczman, Imre sorrendben haladtak át a célvonalon).

Albert Viktória a lányok B korosztályában mindent megnyert, amit lehetett. Mögötte is magyar versenyzők végeztek a döntőkben. Nagy Netti két második, Püspök Fanni egy második és egy harmadik, Nagy Anna Kerubina két harmadik helyezést ért el. A fiúknál Zsigó Máté győzött 1500-on, a másik két távon ezüstérmes lett, Gera Márton 1000 méteren nyert, míg Zsigó Bencemindhárom távon harmadik lett.

Összetettben nyolc magyar fiatal is az élen végzett. Balázs Levente (JSE), Kun Bence Benedek (JKLE), Tóth Anna Rebeka (SZKE), Szőcs Nikolett (JSE), Czank-Varga Benjámin (TKKSE), Schönborn Melinda (JSE), Albert Viktória (MTK) és Zsigó Máté (JSE) is korcsoportja legeredményesebb versenyzőjének bizonyult. Nógrádi Panka (TKKSE), Major Dominik (JSE), Somodi Maja (SZKE), Taczman Máté (JSE) és Nagy Netti (JSE) második, míg Végi Liána Dorina (DJKSE), Görgényi Antónia (MTK), Kormányos Nina (SZKE), Imre Patrik (MTK), Püspök Fanni (SZKE) és Gera Márton (TKKSE) harmadik helyen zárt az összetett rangsorban.

utanpotlassport.hu / Budai Zoltán

Li-ning Seat Törley Artificer
X