moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. november 28.

Dordrecht világkupa – IV. nap

Éremesővel búcsúzott short track válogatottunk az olimpiai kvótákról döntő világkupa-sorozattól! A dordrechti versenyhétvége zárónapján férfi 1000 méteren kettős magyar siker született, de a 2000-es mix- és az 5000-es férfi váltónk is dobogón végzett!
 
Véget ért a négyállomásos ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat, és bár sportolóink a tegnapi napon nem szereztek érmet, a mai teljesítményüket nézve mégis kijelenthető, hogy a csapat a hollandiai zárófordulóban is remekül szerepelt.


 
Az utolsó versenynap a helyosztókkal kezdődött, és női 1000 méteren Kónya Zsófia, valamint Sziliczei-Német Rebeka (FTC) is megnyerte saját futamát, így összesítésben Zsófi a 26. helyen, míg Rebeka a 31.-ként zárt. Ezen a távon Jászapáti Petra (SZKE) elődöntőzött, de onnan csak a B-döntőbe sikerült bejutnia és az ott elért negyedik helyezése az összevetésnél a 9. pozíciót jelentette.

jo


 
A férfiak 1000 méteres versenyei annak ellenére szenzációsan alakultak számunkra, hogy nagy meglepetésre Liu Shaolin Sándor (FTC) a harmadik negyeddöntőben futamnegyedikként ért célba. Viszont öccse, Liu Shaoang (FTC) és Krueger John-Henry (FTC) egészen a fináléig jutott, ahol végig zseniálisan taktikázva, és egymást segítve Ádó arany-, John-Henry pedig ezüstérmet szerzett. Külön érdekesség, hogy Shaoang ezen a távon az összes futamát hibátlanul abszolválta, azaz zsinórban öt etapban nem talált legyőzőre, illetve azt is fontos megemlíteni, hogy 2019. szeptembere után nyert ismét egyéni távon világkupát. Dordrecht városát bizonyára örökre a szívébe zárja, hiszen a mostani sikerek mellett a márciusi vébén itt lett 500-on, valamint összetettben is világbajnok.

li


 
A versenyhétvége záró felvonásának izgalmait a 2000-es mix- és az 5000-es férfi váltók végletekig kiélezett futamai szolgáltatták a számunkra. Vegyes stafétánk az első elődöntőből futamgyőztesként jutott a fináléba, ahol Jászapáti Petra és Kónya Zsófia mellett a Liu testvérekkel soraiban a második helyen végzett – a befutóról célfotó döntött a hollandok javára. Az 5000 méter döntőjében Krueger John-Henry és a Liu fivérek mellett ezúttal Nógrádi Bence kapott lehetőséget, és kvartettünk a koreaiak, illetve a kanadaiak mögött a bronzérmet szerezte meg.


 
A négyállomásos világkupa-sorozaton elért eredmények után kapott pontok az olimpiai kvalifikációk miatt voltak rendkívül fontosak. Fiaink mindhárom egyéni távon három versenyzővel, lányaink pedig két-két sportolóval képviselik majd hazánkat. Női 3000-es csapatunk sajnos lemarad a pekingi olimpiáról, viszont a 2000-es mix- és a távon címvédő 5000-es férfi váltónk egyaránt ott lesz Pekingben.
 
Hajrá magyarok, szurkolj te is velünk a short track válogatottunk sikereiért!

HUNSKATE media

Fotók: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X