moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. november 28.

Dordrecht világkupa – III. nap

Töretlen lendülettel folytatódott az olimpiai kvalifikációs ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat hollandiai felvonása, a magyar csapat érem nélkül , de fontos kvalifikációs pontokkal fejezte be a napot.

Helyosztó versenyekkel kezdődött a szombati nap Dordrechtben. Az olimpiai kvalifikációs pontszámok miatt fontos futamok során Kónya Zsófia (SZKE) és Krueger John-Henry (FTC) mérette meg magát. Előbbi az 500 és 1500 méteres női számokban futamnegyedikként haladt át a célvonalon, míg John-Henry első helyen végzett saját futamában 1500 méteren. A délelőtti felvezető után azonban 13:15-től megkezdődtek az egyre szorosabb és feszültebb küzdelmek.

Délután elstartoltak az 1500 méteres elődöntők, ahol több érdekeltségünk is volt. A lányoknál Sziliczei-Német Rebeka (FTC) hatodik helyet szerzett magának futamában, így ő nem folytathatta tovább a versenyt. Jászapáti Petrának (SZKE) teljesítménye most a negyedik helyre volt elég, mellyel kivívta magának a lehetőséget, hogy a B-döntőben bizonyítson. Ott tisztes versenyben a negyedik pozícióban végzett.

A leghosszabb egyéni távon a fiúknak sikerült egy kicsivel messzebb jutniuk. A férfi elődöntőkben Liu Shaoang (FTC) szintén a negyedik helyen végzett, ígyl a B-döntőben folytatta, ahol elsőként futott be. Testvére, Liu Shaolin Sándor (FTC) számára nem volt fordulatoktól mentes az 1500 méteres versenyszám, hiszen futamjában a kanadai társa hibájából kicsúszott. Ezután a döntőbíró továbbjuttatta őt az A-döntőbe, ahol elképesztően szoros versenyben negyedik helyezést ért el.

Az 1500 méteres versenyek után a legrövidebb táv következett: az 500-as futamok gyors, pörgős és sok esetben idegőrlő összecsapásait a nézők is biztosan megérezték. Jászapáti Petra volt az egyetlen, aki a magyar női versenyzők közül bekerült a negyeddöntőbe, azonban futamnegyedikként hladt át a célvonalon. A fiúknál továbbra is Liu tesóknak szoríthattunk: Ádó futamelsőként, Sanyi pedig másodikként jutott az elődöntőbe, ahol közös futamban mérhették össze erejüket.

A szoros versenyt követően Liu Shaolin Sándor az A-döntőbe, Liu Shaoang pedig a B-döntőbe katapultálta magát. A fiatalabb testvér a szombati második B-döntőjét szintén az első helyen zárta, míg az idősebb az 500 méteres férfi döntőben balszerencsésebb volt: kisodródott, ezzel pedig a dobogóról is lecsúszott.

Az olimpiai kvalifikációs világkupa november 27-én befejeződik. A váltók mellett az 1000 méteres távon is győzteseket hirdetnek majd: itt Jászapáti Petrának, Krueger John-Henry-nek és a Liu tesóknak egyaránt szurkolhatunk. A negyedik nap eseményeit online streamen, valamint az M4 Sport televíziós közvetítésén keresztül követhetjük.

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetők:

https://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000092

HUNSKATE Media

Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X