moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 1.

Díszpolgárok lettek

Zugló önkormányzatának képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjainak: a kitüntetést vasárnap vette át Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor.

Újabb elismerést kapott az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya-váltó – Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor Budapest XIV. kerületének, Zuglónak a díszpolgára lett.

„Az olimpiai aranyérem azért megelőzi az ilyen kitüntetéseket, de jó érzés, hogy ilyen fiatalon ilyen rangos elismerést kapunk. Öt éve lakom a kerületben, a jégpálya is itt van, úgyhogy azért ismerem valamennyire. Nagyon tetszik Zugló, nyugodt kerület, és jó, hogy közel van a belváros.  Pécsen nemrég kaptam meg a „Pro civitate” elismerést. Még négy évig mindenképpen szeretném folytatni a pályafutásomat, jó lenne úgy nekivágni a 2022-es olimpiának, hogy reális a címvédés. Az idei év kapcsán nehéz megfogalmazni a célokat, hiszen az olimpiai év után sokan pihennek, mások lazábban veszik a felkészülést. Nekem mindig az a célom, hogy magamhoz képest fussak jobban, de azért egy világbajnoki, vagy Európa-bajnoki érmet nem utasítanék vissza…”
Burján Csaba

 

„Sportolóként természetesen az érmekért, a minél jobb helyezésekért küzdünk, de örülünk annak, ha a sikereink kapcsán másként is elismernek minket. A 2006-os torinói olimpia után költöztem Pécsről Budapestre, a szüleim Zuglóban vettek egy lakást, és azóta is a kerületben élek.  Pécsen nemrég kaptam meg a „Pro civitate” elismerést, amely ugyan még nem díszpolgári cím, annak valamiféle előszobája. Ez az év számomra nem a korcsolyázásról szól, a szezon végén születik meg a döntés arról, folytatom-e a pályafutásomat, ezért én mostanában kevesebbet találkozom a többiekkel, de ha összefutunk, nem feltétlenül az olimpiáról beszélgetünk. Hogy hosszú távon mik a céljaim, elsősorban attól függ, folytatom-e a pályafutásomat. Rövid távú céljaim között szerepel, hogy megírjam a szakdolgozatom, emellett megkezdtem a tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem edzőképzésén. A juniorválogatott mellett dolgozom, szeretném, ha a csapat minél jobb lenne, és persze azt is, hogy én minél jobban beletanuljak az edzősködésbe.”
Knoch Viktor

 

„Az érmek, köztünk az olimpiai aranyérem azért fontosabb, de az ilyen kitüntetéseknek is mindig örül egy sportoló, hiszen a munkáját ismerik el. Mindennap Zuglóban vagyok, ott töltöm a fél életemet, még érettségizni is a kerületben érettségiztem. És el ne felejtsem: a Shaolinnal közösen örökbefogadott jegesmedvéink is Zuglóban élnek, az Állatkertben. Korábban már itt tanuló diákként és sportolóként kaptam itt elismerést. A 2022-es olimpiának szeretnék úgy nekifutni, hogy újra van esélyünk, és nekem is egyéniben az éremszerzésre.”
Liu Shaoang

„Minden ilyen elismerésnek örülök, ha ez jár bármiféle díjjal, vagy oklevéllel, biztos, hogy a nagymamámnak adom oda, hadd nézegesse a lakásában. A Gyakorló Jégcsarnok Zuglóban van, és édesanyám is a kerületben lakik, így ha nem is úgy, mint a tenyeremet, de ismerem Zuglót. Nem látok a jövőbe, de mindent megteszek azért, hogy elérjem legalább ugyanazokat az eredményeket, mint eddig. Szeretnénk jól szerepelni az idei világ- és Európa-bajnokságon, és a 2022-es olimpián is érmet szerezni. Mondjuk az egyéni versenyeken.”
Liu Shaolin Sándor

 

(Holub Katalin – Kovács Erika / Fotó: Szücs Attila)

Li-ning Seat Törley Artificer
X