moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 22.

Csúcsot futottak

Sikeres hétvégét zártak junior rövidpályás gyorskorcsolyázóink Bormióban: az Alta Valtellina elnevezésű nemzetközi viadalon a remek magyar eredmények mellett két országos rekord is született.

Jól szerepeltek junior rövidpályás gyorskorcsolyázóink Bormióban az Alta Valtellina elnevezésű nemzetközi viadalon, ahol kifejezetten erős mezőnyben mérhették fel, hol is tartanak a felkészülésben.
„Azért utaztunk el Bormióba, hogy lássuk, hol tartunk –mondta el Lakatos Tamás, a juniorválogatott edzője. – Idén kevés versenyünk van, az Alta Valtellina pedig egy erős viadal, Nyugat-Európa legjobbjai léptek jégre a hétvégén, de ott voltak Olaszországban az oroszok és a lengyelek is, szóval elég nívós versenyen futhattunk, és azt mondhatm: egészen jól állunk. Láttunk szép futásokat a mieinktől, és két országos csúcsot, amelyek magukért beszélnek.”

Az egyik magyar rekord a junior C kategóriában versenyző lányok nevéhez fűződik, akik már az egyéni versenyeken is remekül szerepeltek, hiszen az összetett rangsor első helyén Tóth Eszter, a másodikon Somodi Maja végzett. Ők ketten Dobrán Flórával kiegészülve a váltófinálét is megnyerték – ráadásul új országos csúccsal (3:01.253), mi több, még soha ilyen gyorsan nem futott ilyen korosztályos lányváltó a bormiói jégen!


A másik rekordot a nagyobbak, és a fiúk futották: a Sziklási András, Tiborcz Dániel, Szász Attila, Bontovics Balázs összetételű négyes a junior A és B kategóriában a váltó elődöntőjében teljesített nagyszerűen (4:03.644), és a fináléban is az éremért harcolt.
„Sajnos a döntőben estünk, de az oroszok is, és ezek után küzdöttek a fiúk a dobogóért, sajnos ezúttal nem sikerült odaérni a harmadik helyre, de a futásukkal nem lehetek elégedetlen” –  fogalmazott Lakatos Tamás.
Bormióban a válogatott tagjaként négy lány és tíz fiú képviselte a magyar színeket, de ennél jóval több magyar indult, hiszen klubszínekben is jégre léptek a fiatalok: az MTK egyesülete például 14 short trackessel volt ott a versenyen – díjat is nyertek a kék-fehérek.


„Az egyesületek közül mi indítottuk a legtöbb versenyzőt Bormiót, mi nyertük az ennek kapcsán kiadott díjat – árulta el Csizmadia Ildikó, az MTK edzője. – Tizenkét egyéni csúcsot futottak a fiataljaink ebben a nagyon erős mezőnyben, úgyhogy elégedett vagyok, kifejezetten jól teljesítettek.”
Sajnos egy sajnálatos sérülés is történt Bormióban: Jászapáti Péter kettős lábszártörést szenvedett.
„Peti éretten és jól versenyzett a sérüléséig, aztán egy olasz sráccal esett, és már meg is műtötték Olaszországban, négy-öt nap múlva hazaszállítják, de már a visszatérését tervezi. Várjuk is őt vissza a jégre, ha felépült!”
Juniorjaink novemberben közepén Belgiumban lépnek ismét jégre.

 

ALTA VALTELLINA TROPHY, BORMIO

FIÚK
Junior D korosztály: 1. Lorenzo Previtali (olasz) 102 pont, …6. Vágfalvi Máté (SZKE) 9, …9. Liszli Gábor (SZKE) 4, …13. Granasztói Ádám (MTK)
Junior C korosztály: 1. Gabriel Volet (francia) 71, …11. Yu Jie Dominik Zhang (MTK), …13. Csizmadia Márk (MTK), 14. Szarvasi Péter (MTK), …17. Zólyomi László (MTK), 18. Patrik Imre (MTK), 19. Győry Márkó (MTK)
Junior B korosztály: 1. Jens Van’t Wout (holland) 102, 2. Bontovics Balázs (válogatott) 84, …4. Nógrádi Bence (válogatott) 28, …6. Szigeti Ádám (válogatott) 23, 7. Jászapáti Péter (válogatott) 8, …18. Zsigó Máté (válogatott), …20. Végi Dániel (MTK)
Junior A korosztály: 1. Szergej Milovanov (orosz) 105, …11. Sziklási András (válogatott) 3, …16. Tiborcz Dániel (válogatott), …18. Révész Gergő (válogatott), …23. Vajda Balázs (válogatott), …26. Szász Attila (válogatott)
LÁNYOK
Junior D korosztály: 1. Chiara Rodondi (olasz) 102, 2. Szigeti Dóra (MTK) 63, 3. Kormányos Nina (SZKE) 39, …5. Somodi Luca (SZKE) 16, …12. Görgényi Antónia (MTK)
Junior C korosztály: 1. Tóth Eszter (válogatott) 71, 2. Somodi Maja (válogatott) 55, …6. Ozsváth Lili (SZKE) 16, 7. Dobrán Flóra (válogatott) 6, …Császi Henriett (MTK)
Junior B korosztály: 1. Elisa Confortola (olasz) 97, …14. Albert Viktória (MTK), …17. Varga Regina Eszter (MTK), …19. Püspök Fanni (SZKE)
Junior A korosztály: 1. Mégan Boudrias (kanadai) 97, …7. Turi Anna (válogatott) 19, …18. Vágvölgyi Mercédesz (MTK)

VÁLTÓK
FIÚK
Junior A és B korosztály: 1. Hollandia 4:03.333, …4. Magyarország (Sziklási András, Tiborcz Dániel, Szász Attila, Bontovics Balázs) 4:22.291
LÁNYOK
Junior C és D korosztály: 1. Magyarország (Dobrán Flóra, Somodi Maja, Tóth Eszter) 3:01.353, …3. SZKE (Ozsváth Lili, Somodi Luca, Kormányos Nina) 3:19.853

(Kovács Erika – Fotók: Alta Valtellina Trophy, Csizmadia Ildikó, Tiborcz Dániel)

Li-ning Seat Törley Artificer
X