moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 15.

Az új nemzedék

Nemcsak az Év Sportolója Gálán, hanem az EYOF-on is taroltak rövidpályás gyorskorcsolyázóink: a zárónapon két arany- és egy bronzérmet szereztek sportolóink! Most már nem kérdés: Magyarország korcsolyanemzetté vált, Talabos Attila személyében pedig új „trónörökös” született!

Erős kezdés után még erősebb befejezés.

Így lehetne röviden összefoglalni a hét eseményeit a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A 17 fős magyar küldöttség ugyanis már hétfőn, a nyitó napon aranyéremmel kezdett, a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Talabos Attila 1500 méteren lett első. Attila a záró napon is „villant”, előbb 1000 méteren, majd a vegyes váltó tagjaként 3000 méteren is ifjúsági olimpiai bajnok lett!

A pénteki programban először az 1000 m-es egyéni versenyszámra került sor, ahol a fiúknál ismét a Talabos Attila-Bontovics Balázs kettős éremesélyeiért szurkolhattunk. A srácok ezúttal is bombaformában korcsolyáztak, a döntőben is domináltak, végül Talabos az első, Bontovics pedig – az 500 m után ismét – a harmadik helyen zárt. A lányoknál Somogyi Barbarát sajnos az elődöntőben kizárták, így végül tizedik lett, míg Dobrán Fanni a B-döntőben elért első helyével végül a nyolcadik helyen végzett.

A 3000 m-es vegyes váltóban aztán minden és mindenki a helyére került. A Dobrán, Somogyi, Talabos, Bontovics kvartett már az előfutamokban is meggyőző teljesítményt mutatott, és ez a döntőben sem volt másképp. A lengyelekkel sokáig nagy csatát vívtunk, ám a győzelmünk nem forgott veszélyben, újabb magyar aranyérem született!

Ezzel a rövidpályás gyorskorcsolyázóink 3 arany- és 2 bronzéremmel zártak az olimpiai fesztivált, amelynek legeredményesebb sportolója Talabos Attila lett, akire még egy nemes feladat várt: a csapatvezetés és az edzők döntése alapján ő vihette a magyar zászlót az esemény záróünnepségén!

HUNSKATE Média – Fotó: MOB/Szalmás Péter

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X