moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 15.

Az olaszok is a célegyenesben

Az olasz válogatott számára jó főpróbának bizonyult a hollandiai Heerenveen-ben megtartott verseny, ami a budapesti világkupa előtti utolsó erőfelmérés volt a számukra. A női váltó kitűnően teljesített, az első helyen értek célba, megelőzve Hollandia, Franciaország és Nagy-Britannia váltóját, a férfiak azonban már az előfutamban kiestek.

Egyéniben Arianna Fontana bizonyult a legjobb olasznak, aki összesítettben az ötödik helyen végzett, miután 1000 és 1500 méteren is harmadikként ért célba. Figyelemre méltó eredményt ért el Lucia Peretti is, aki 1000 méteren második helyezett lett, míg Elena Viviani  hetedik helyen zárt 1000 és nyolcadik helyen, 500 méteren.  A férfiak között Nicola Rodigari összetettben hatodik lett, mely elsősorban a 1500 méteren elért negyedik helyezésének köszönhető.

„Egy elég nehezen uralható jégen eltöltött  hétvége volt. A csapat még a felkészülési szakaszban van, de így is sok bíztató jelet tapasztaltam. Nem könnyű minden távon jó eredményeket hozni, ha még nem pörögsz teljes fordulatszámon,- nyilatkozta Kenan Gouadec , vezetőedző. Úgy vélem, azonban, hogy jó úton haladunk a világkupa sorozat első állomása felé tartva.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X