moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. február 6.

30 nap a debreceni világbajnokságig, amelyre rekord számú nevezés érkezett!

Az elmúlt években mindig harmincnál több ország vett részt a világbajnokságokon.

2012: 33, 2011: 32 , 2010: 34, 2009: 32. Idén új rekordot jegyezhet a sportág, mivel eddig már 36 ország küldte el versenyzői nevezését!

A magyar szövetség (MOKSZ) a következőket nevezte:

Nők: Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra, Tóth Patrícia
Férfiak: Béres Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Loth Dávid Mano, Nagy Konrád, Oláh Bence

Telegdi Attila, szövetségi kapitány bejelentette, hogy a VB-re történő végső válogatás az azt megelőző ciklus főbb versenyein mutatott teljesítmények alapján történik.
“A csapat kijelölését az utolsó pillanatra (márc. 3) időzítjük, meghatározó szempont lesz a pillanatnyi forma.”
Szereplése esetén újoncként lép jégre Kónya Zsófia (a képen), Tóth Patrícia, Liu Shaolin Sándor, Nagy Konrád, akik eddig csak junior világbajnokságokon indultak.

Kónya Zsófia február 6-án ünnepeli a 18. születésnapját.

Zsófi nyolcévesen addig „nyaggatta” édesanyját, amíg végül a szegedi jégpályán köthetett ki, ahol akkor épp gyorskorcsolya-edzést tartottak. ’Meglátni és megszeretni’, a sportág  azonnal elnyerte a tetszését, eldöntötte, hogy ki kell próbálnia. Zsófi egyébként többek között táncolt és szertornázott is, ezeket azonban egy-két hét után abbahagyta. A rövidpályás szakágban azt szereti a legjobban, hogy a versenyek gyorsak és felettébb izgalmasak.

A tavalyi junior világbajnokságon 500 méteren elődöntős volt, s addig világversenyen még soha nem került ilyen közel a fináléba jutáshoz, ráadásul a mezőnyben a negyedik legjobb időt futotta meg. Az idei malmői EB-n egy váratlan helyzet kialakulása után a döntőre kellett beállnia a váltóba, mellyel helyt állt a végül 4. hellyel mutatkozott be a felnőttek között.
„Óriási erőt ad, ha a vb-n szerepelhetek a váltóban, ilyenkor az ember mindig sokkal jobban képes küzdeni, hiszen különösen a hazai közönség előtt mindent meg kell tennie a csapatért. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne döntőbe jutnunk.”

A világbajnokságot közvetítő MTVA közölte, hogy a verseny mindhárom napjáról élő közvetítést sugároz, összesen 300 perc terjedelemben. A közvetítés kommentátora Szőke Viktória, rendezője Sass Csaba.

Adásidők:

Péntek (március 8): 13.45-15.10,
Szombat (március 9): 14.45-16.20,
Vasárnap (március 10): 13.45-14.45 és 15.20-16.20

SEAT MET NEKA
X