moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 27.

Versenyről versenyre

Az SKSE kis tehetségei a múlt heti Halloween Kupa után a 30. Golden Bear verseny második napján is szállították az érmeket. Papp Vivien ezúttal a dobogó tetejére állhatott, míg Incze Brigitta Éva és Zsembery Katinka ezüstérmet szerzett.    

A Halloween Kupa chicks kategóriájának győztese, Incze Brigitta Éva mindkét ugráskombinációját be tudta mutatni, így szép pontszámmal ezüstérmet nyert a Csajkovszkij Virágkeringőjére koreografált programjával. A legnagyobb showman zenéjére korcsolyázó Hiezl Emma, a Vasas SC versenyzője a 15. helyen végzett.

Az intermediate novice korosztályban taroltak a magyarok: Papp Vivien a múlt heti ezüst- után az aranyéremnek, Zsembery Katinka pedig egy sokkal jobb futásnak köszönhetően az ezüstnek örülhetett. Szoros volt a verseny köztük: az első hely sorsáról alig több mint fél pont döntött. Bár mindketten estek a dupla axelből, amelyet Katinka most először tett be a programjába, szép elemeikkel és kifejező előadásukkal maguk mögé utasították a mezőnyt – Vivien a komponensekre, Katinka pedig a technikára a mezőny legmagasabb pontszámát kapta.

Gór-Sebestyén Júlia nagyon elégedett kis tanítványai szereplésével. „Mind magabiztosabban, lendületesebben futottak, tisztábban mutatták be az elemeket, mint a Halloween Kupán. Fokozatosan nehezítjük a programokat, és versenyről versenyre jobb eredményre törekszünk” – mondta korábbi Európa-bajnokunk.

Csombok Zsüliett, a Jégcsillag SE versenyzője a Halloween Kupához hasonlóan, de az ottani pontszámát megjavítva 10. lett, a Pavuk SE-t képviselő Skenderovic Szonja pedig, akitől új programot láthattunk, a 14. helyen zárt.

Délután az SKSE advanced novice versenyzői is bemutatták rövidprogramjukat. A Skyfall című James Bond-film zenéjére korcsolyázó Szabó Cintia a múlt hétvégén elrontott tripla salchowot is szépen megugrotta, így jócskán megjavította akkor kapott pontszámát, és az 5. helyről várhatja a kűrt.

Krizsanovszki Lili szintén sokkal jobban szerepelt: ugyan nem tökéletesen, de az idei programjaiba beépített mindkét tripla ugrását, valamint a dupla axelt is sikerült bemutatnia, és a 10. helyen áll. A Halloween Kupán legjobb teljesítményt nyújtó advanced novice versenyző, Gál Zoé sajnos túlizgulta futását, és a tripla salchowból, valamint a tripla toeloopból is esett, a dupla axelből pedig kilépett, így a 20. helyről hajrázhat.

A nap a szenior férfiak versenyével zárult, ahol három magyar indulóért szoríthattunk. A Halloween Kupa bronzérmesétől, Maszljanko Alekszandertől ismét szép előadást láthattunk, ám a felemelt kézzel ugrott, ezáltal nehezített tripla rittbergerében bizonytalankodott, majd a dupla axelből való érkezésnél leakadt a korcsolyája, és elesett. Ezért és időtúllépésért is levonást kapott, így technikában elmaradt múlt hétvégi pontszámától, a komponenseket ugyanakkor magasabb értékekkel díjazták a bírók. A 11. helyről várja a kűrt.

Tőle mindössze hét század ponttal elmaradva a 12. helyen áll Borovoj Alekszander, aki viszont javított múlt hétvégi produkciójához képest. „Most sokkal jobban éreztem a pályát. Nem mondom, hogy egyáltalán nem izgultam, de kontrollálni tudtam az izgalmat, így nem ment a program rovására, és bemutathattam, amit terveztem. A vasárnapi kűrben igyekszem még jobban teljesíteni” – mondta Alekszander.

Edzéstársa, Csernoch András azzal, hogy nem pörgette be triplára a szólóugrását, a lutzot, sok pontot veszített, és a 16. helyről várja a folytatást.

Az eredmények ide kattintva tekinthetők meg.

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X