moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. február 2.

Ünnepélyes olimpiai fogadalmat tettek korcsolyázóink

A MOB közgyűlése előtt tartotta csapatgyűlését a II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra utazó magyar csapat.  dr. Nagy Zsigmond, a MOB Nemzetközi igazgatója, a delegáció vezetője köszöntötte a fiatalokat, akik 8 sportágban indulnak. A csapat tagja  3 rövidpályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Sziklási András és a műkorcsolyázó Medgyesi Fruzsina.

csapatgyules

Edzőként utazik a sportolókkal Tokaji Kulcsár Zsófia és Bánhidi Ákos. A műkorcsolya versenyeken pontozóbíró lesz Soós Attila.

„Ti 15-en büszkék lehettek arra, hogy képviselhetitek országunkat a játékokon.  Meggyőződésem, hogy már a kvalifikáció megszerzését is szép sikernek könyvelhetitek el, hiszen talán erre az eseményre a legnehezebb a részvételi jog kiharcolása. 80 ország fiataljai küzdhetnek az eseményen.

A csapattal utazik Nagy Konrád, hosszúpályás gyorskorcsolyázó is, aki ifjúsági olimpiai nagykövetként segíti fiataljaink felkészülését, és a szabadidős kulturális programokon való részvételt.”

short

A köszöntő után rövid technikai értekezlet következett. A csapat február 8-án 10.30-kor találkozik a Liszt Ferenc repülőtér 2/B terminálján. Együtt repülnek Oslóig, majd tovább vonaton Lillehammerig. A korcsolyások Hamarban lesznek elszállásolva. A csapatvezető kitért az utazó öltözetre. Az adidas biztosította a csapattagok számára a sportos megjelenést.  Némi napidíjat is kaptak sportolóink.

mukorisok

Az eligazítás után a Larus étteremben folytatódott a program, ahol sportolóink ünnepélyes fogadalmat tettek a MOB közgyűlése előtt.

magyarok_lillehammer

Sportolóink olimpiai programja:

Műkorcsolya:

Február 14 – 16.10-18.35 leány egyéni rövidprogram
Február 16 – 15.00-17.15 leány egyéni szabadkorcsolyázás

Rövidpályás gyorskorcsolya:

Február 14 – 12:00-14.05 fiú és leány 1000m előfutamok, középdöntők, döntők
Február 16 – 10:00-11.55 fiú és leány 500m, előfutamok, középdöntő, döntők

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X