moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. június 19.

Tóth Ivett- Értékes év-, Kiváló Diáksportoló kitüntetés, Gipsz és Felkészülés

Tóth Ivett 2014 áprilisának első napjaiban csatlakozott a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesülethez, és kezdte meg a munkát a 2014-2015 szezonra.  Egy szakmai csapat vette gondjaiba, akik igyekeztek minden szempontot figyelembe véve, a lehető legjobban felkészíteni őt a versenyekre.

tothivettIvett, mint felnőtt válogatott már rendelkezett a világversenyek kiküldetéséhez szükséges minimum technikai pontokkal, így célunk elsősorban a második pontszám fejlesztése volt, természetesen a technikai tudás továbbmélyítése mellett, a kiemelkedő eredmények eléréséhez.

Legjobb eredményét a graz-i IceChallange elnevezésű Challenger versenysorozatban sikerült elérnie. Kiemelkedő teljesítményt koronázott meg 3. helyezés, hiszen  sikeresen mutatott be Tripla Flip- Tripla Toolop kombinációt is.

Számos nemzetközi versenyen ért el magas pontszámokat, illetve dobogós helyezéseket. Megnyerte a Trnavia Edea Ice Kupát, a Mikulás Kupán felnőtt mezőnyben végzett az első helyen,  illetve Felnőtt Országos Bajnoki címét szerzett – ismételten. Magasan megjavította az előző szezonban elért legjobb pontszámait.( Legjobb összpontszám: 152.18 pont ) A világversenyek szempontjából fontos világranglistán rengeteget lépett élőre, a  2014/2015 szezon alapján   42. helyen végzett.

„Úgy gondolom, az elmúlt év nagyon értékes volt, a közös munka jó irányban halad, megtaláltuk a közös hangot a versenyzővel. Természetesen egy új csapattal való felkészülés rengeteg új helyzetet hozott, nagyon sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak az elmúlt évben, amelyet mindenképpen hasznosítani fogunk a következő szezonban – summázta az elmúlt időszak tapasztalatait Gór-Sebestyén Júlia.

A világbajnokság után március végén Ivett, egy rövid pihenőt követően folytatta az edzéseket.  Május 4-14. között került megrendezésre  a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett nemzetközi edzőtábor.  Ezzel a táborral tulajdonképpen már meg is kezdte a felkészülést a következő évre. Edzője Gór-Sebestyén Júlia mellett Shanetta Folle irányításával napi kétszer jeges edzéseken, ezen kívül száraz edzéseken és balett órákon vett részt minden nap.

A tábort követően sajnálatos módon Ivett május 15-én rollerezés közben eltörte a bal könyökét, amelyet azonnal meg is műtöttek. Büszkeségünk csak ennyit fűzött egy mosoly kíséretében a történtekhez: „A jó korisok nem a jégen törik össze magukat.”

Szerencsére, ha már megtörtént, akkor a lehető legjobbkor. Így a tervezett nyári hosszabb pihenője előbbre került. 3 hetet volt rajta gipsz. Ebben az időszakban így nagyobb hangsúlyt tudott fektetni az iskolára,  az érettségi tárgyakból kitűnő eredménnyel zárta az évet.

TothIvett_Ujpest_kitüntetes

Megkapta az Újpest Kiváló Diáksportolója kitüntetést, illetve a MOL ÚjEurópa Alapítvány támogatását is elnyerte.

Június 6-án került le a  gipsz a kezéről, majd megkezdődött a rehabilitáció, gyógytorna.  Szárazon már a fizikai felkészülést korábban elkezdte, így június 12-én lépett újra jégre. Új korcsolyacipőt vett fel, és könnyített edzésekkel, a fokozatosság elvét betartva kezdett neki a munkának a jégen is.

A nyáron edzőtáborokban készül a következő szezonra, és ezúton szeretnénk megköszönni a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek, hogy támogatják Ivett felkészülését.

A versenyek viszonylag korán kezdődnek majd, hiszen Ivett két Junior Világkupával a szeptember 9-13. között megrendezendő Linz-i és az október 7-11-i Zágrábi Junior Világkupával kezdi meg a következő versenyszezont.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X