moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2012. november 25.

A rekreációs és adult kategóriák versenye idén az új ISU pontozással

Kedves Rekreációs és Adult kategóriás versenyzők!

Szeretnénk újból jelezni, hogy a rekreációs és adult kategóriák versenye idén az új ISU pontozással fog működni. Mivel hogy az eredeti versenykiírásban szereplő szabályok nem mindenben kompatibilisek az ISU pontozással, ezért szükség volt némi változtatásra és pontosításra. Ezek a kiegészítő szabályok megtalálhatóak a levél mellékletében.
Reméljük a változtatások nem fogják nagyon befolyásolni azokat a programokat, amelyeket eddig betanultatok, de mivel az ISU pontozás bevezetése napjainkra egyre elengedhetetlenebb feltétel, nem lehet tovább OBO rendszerrel pontozni.
Kérjük mindenki megértését!

A versenyszervező bizottság nevében:

Bikfalvi Tünde

Alábbiakban közöljük azokat a fontosabb információkat, amelyeket a rekreációs és adult kategóriák ISU szerinti pontozásánál figyelembe fogunk venni.
1.A rekreációs és adult kategóriák előírt elemeinél lesz némi változás. A BRONZ kategóriában csak maximum 2 forgás elem, az EZÜST és ARANY kategóriákban maximum 3 forgás elem megengedett. Más kitétel nincs.

2.Hasonlóan a Cubs kategóriákhoz, minden rekreációs és adult kategóriában a szorzó 2,5 lesz.

3. A bírók a pontozásnál csak 3 fajta komponenst pontoznak:

Skating skills
Performance / Execution
Interpretation

4.A BRONZ kategóriákban maximum 1-s szintű elemeket, az EZÜST és ARANY kategóriákban maximum 2-s szintű elemeket fognak értékelni.

5.Tiltott elem programban való bevitele esetén, a megfelelő elem nincs pontozva. (Érvényes arra az esetre is, ha egy ugrásfajtát több mint kétszer ismétel valaki a program során.)

6.Esésért 0,5 pont levonás jár.

7.Idő túllépésért 0,5 pont levonás jár.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X