moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 18.

Ott folytatták, ahol abbahagyták – Skate Helena, 1–2. nap

Kiváló produkciókkal indították az évet műkorcsolyázóink Belgrádban: a verseny első két napján a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) kis tehetségei két arany- és egy ezüstérmet szereztek, valamint további hét top 10-es helyezést értünk el.

Három éremnek örülhettünk az öt egyesületünk korcsolyázói részvételével zajló Skate Helena verseny első és második napján: az SKSE képviseletében Ekker Léna és Papp Vivien aranyat, Incze Brigitta Éva pedig ezüstöt nyert.

A 10 éves Ekker Léna teljesen hibátlan programot futott, így minden elemét magas kiviteli értékekkel díjazták – a hazai rendezésű versenyek után most kapta a legmagasabb pontszámot flamencozenére koreografált kűrjére, amellyel a szezonban negyedszer, magabiztosan nyerte a cubs I korosztály versenyét.

Ekker Léna

Ugyan Papp Vivien esett a dupla axelből, programjának erősségét, valamint korcsolyázótudását, előadókészségét bizonyítja, hogy így is győzelmet aratott piros madarat szimbolizáló kűrjével az intermediate novice kategóriában. Az ugyancsak 10 éves korcsolyázó így októbertől mostanáig nyolc versenyen 11 érmet, köztük nyolc aranyat zsebelt be. Ugyanebben a kategóriában Zsembery Katinka, szintén a dupla axelt rontva, szép pontokkal a 4. helyen zárt.

Papp Vivien

A technikát tekintve a Csajkovszkij Virágkeringőjére korcsolyázó Incze Brigitta programja sem volt tökéletes, a komponensekben viszont őt találták a legjobbnak a bírók a chicks I kategóriában. A 7 éves versenyzőnek a most elnyert ezüstérem már a hatodik dobogós helye ebben az idényben.

Incze Brigitta Éva

Az SKSE korcsolyázóival utazó edzőjük, Vidrai Szabolcs büszkén nyilatkozott az újabb sikereket követően. „Fárasztó napok vannak mögöttünk egy elég hideg csarnokban, de mivel jártunk már itt, ez nem ért váratlanul minket. Mindenki nagyon szépen, magabiztosan korcsolyázott, Léna különösen odatette magát az első nap, remek visszatérés ez a téli szünet után.”

Vidrai Szabolcs Papp Viviennel és Zsembery Katinkával

A kis tehetségek fő edzője, Gór-Sebestyén Júlia, aki gőzerővel készül a jövő heti Európa-bajnokságra Borovoj Alexanderrel, így itthonról követte tanítványai szereplését, a kisebb hibák ellenére nagyon elégedett az eredményekkel.

„Idén március helyett februárban kerül sor az utánpótláskorú korcsolyázók országos bajnokságára, így kevesebb idejük volt pihenni a szezon igen fárasztó első fele után, hamarabb kell formába lendülniük. Ezért is terveztük be ezt a belgrádi versenyt, hogy legyen még egy alkalmuk megméretni magukat a bajnokság előtt. Mindannyian összeszedetten futottak, a második napon Vivien és Katinka is szép, lendületes programot mutatott be. A dupla axelhez sem kell már sok, kitartóan dolgozunk tovább.”

Az említett kategóriákban több top 10-es helyezést is szereztünk: a Halloween Cup bronzérmese, Virányi Hanna Laura (Sportország SC), aki a decemberi Santa Claus Cupon betegen állt helyt, ezúttal 5.-ként végzett a cubs I korcsoportban. A Halloween Cupon ugyancsak bronzérmet szerző Bődi Flávia (Pavuk SE) 6. lett a chicks I mezőnyben, az intermediate novice-oknál pedig Talabér Zita (Pavuk SE) 8. helye révén hárman is a legjobb 10-be kerültek.

Eredmények – 1. nap

Eredmények – 2. nap

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

Li-ning Seat Törley Artificer
X