moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 30.

Micsoda kezdés! – Christmas Cup, 1. nap

Elrajtolt az Advent a Jégen – a hazai közönség 14 nap alatt 4 nemzetközi versenyen szurkolhat korcsolyázóinknak. A sorozat első állomásaként megrendezett Christmas Cup nyitónapja rögtön remek magyar eredményeket hozott: Láng Júlia a 3., Maszljanko Alekszander a 2., Tóth Ivett pedig az 1. helyen áll a rövidprogram után.

Ezentúl nem az immár hagyománnyá vált Santa Claus Cuppal kezdjük az adventi időszakot: a junior és szenior műkorcsolyázók, jégtáncosok idéntől a Christmas Cup keretében mérhetik össze erejüket, ahol ráadásul különösen nagy a tét, hiszen az válogatóverseny az Európa-bajnokságra, a junior-világbajnokságra és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra.

A versenyt a junior férfiak nyitották – a mezőnyből hiányzott a celjei viadal bronzérmese, Szoboszlai Tamás, aki szalagavatója miatt nem tud részt venni a Christmas Cupon. A junior nőknél viszont hét versenyzőnkért is szoríthattunk – közülük a junior grand prix versenyeken is remekül szereplő Láng Júlia új egyéni legjobb pontszámával (51,52) a 3. helyet csípte meg.

„Sokkal jobban éreztem magam a jégen, mint Rigában, örülök, hogy most a tripla-tripla kombinációt is sikerült megcsinálnom. Igaz, nem volt tökéletes, azon vagyok, hogy kijavítsam ezt a hibát. A rövid távú célom az 55 pont, aztán jöhet a 60” – mondta céltudatos korcsolyázónk.Edzéstársa, Szigeti Bernadett szinte tökéletes programmal ugyancsak új egyéni legjobb pontszámnak és az 5. helynek örülhetett. Csiszér Emese és Szarka Ivett esett a tripla salchowból, így nem tudta bemutatni kombinációját, amellyel Glózik Emesének is akadtak gondjai. Rabb Csenge a dupla axelt hagyta ki, az augusztusi tesztverseny győztese, Schermann Regina pedig az axel mellett a flipet is leszimplázta, így csak a 12. helyről várhatja a kűrt.

A szenior férfiaknál ismét dobogós pozícióban a Halloween Kupa bronzérmese: Maszljanko Alekszander a rigainál sokkal kiegyensúlyozottabb produkcióval a második helyet szerezte meg a rövidprogramban.

„Elégedett vagyok, úgy érzem, magabiztosabban, karakteresebben korcsolyáztam, mint Rigában. Az egyik forgás nem volt az igazi, remélem, a kűrt sikerül hibátlanul bemutatnom. Mivel válogatóversenyről van szó, a fő célom az, hogy tisztán fussak, de az országos bajnokság után feltétlen szeretném nehezítésként a tripla axelt is beépíteni a programomba” – nyilatkozta a Sportország SC versenyzője.Borovoj Alekszander szép futással, idei legjobb pontszámával a 4. helyen áll. Böröcz Máté versenyről versenyre stabilan megugorja a tripla axelt, így volt ez most is, sőt, a tripla-tripla kombinációját is tisztán bemutatta, ám a flip csak szimplára sikerült, így az 5. helyet szerezte meg. Csernoch András rontotta kombinációját, és az egyik forgását is elvették, a 10. helyen áll. A verseny nagyon szoros: a 2. és a 8. helyezett között alig több mint 4 pont a különbség, ezért igen izgalmas kűrverseny elé nézünk.

Más a helyzet a hölgyeknél, ahol Tóth Ivett parádésan előadott rövidprogramjával, minden forgását és a lépéssorát is a legmagasabb szinten bemutatva bő 10 ponttal vezeti a mezőnyt.

„Élveztem a programot, jó, hogy most már versenyről versenyre stabilan hozom ezt a szintet, örülök az eredménynek. Ugyanakkor tudom, hogy maradt még pont ebben, vannak piszkos ugrások, amiken dolgozni kell, a fő cél, hogy ezeket csiszoljam” – fogalmazott a Vasas korcsolyázója.

A tőle megszokott módon Medgyesi Fruzsinától is nehéz forgásokat láthattunk, ám sajnos a dupla axelt kihagyta, így az 5. helyen áll. Jakab Dária, aki Rigában a kűr előtti edzésen sérülést szenvedett, emiatt visszalépni kényszerült, szép visszatéréssel a 7., Rozgonyi Kloé pedig, aki februártól indulhat magyar színekben, versenyen kívül mutatta be programját.

A pénteki versenynapon eldől, lesz-e magyar érem a junior női és a szenior férfimezőnyben – a kűrök 14:21-kor kezdődnek, szurkoljunk együtt korcsolyázóinknak!

 

CHRISTMAS CUP, BUDAPEST

Eredmények

Időbeosztás

Microsite

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X