moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. december 21.

Megvannak a 2019-es Eb résztvevői

Eldőlt, kik utazhatnak a 2019-es műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságra: a női mezőnyben Tóth Ivett, a férfiaknál Borovoj Alekszander, a jégtáncosoknál pedig Janovszkaja Anna és Lukács Ádám képviseli majd a magyar színeket.

Dr. Vardanjan Gurgen, a pontozásos ágazat sportigazgatója kihirdette a 2019. január 21. és 27. között megrendezendő minszki Eb magyar keretét, melyben Tóth Ivett, Borovoj Alekszander és a Janovszkaja Anna–Lukács Ádám-jégtánckettős kapott helyet. A sportigazgató elmondta: amellett, hogy a nevezett versenyzők nyerték el a magyar bajnoki címet, a másik két válogatón is ők teljesítettek a legjobban kategóriájukban, így nem kellett sokat gondolkodnia a döntésen.

„A válogatókon ők voltak a legmeggyőzőbbek, de Minszkben még meggyőzőbbnek kell lenniük, szisztematikusan kell készülniük, hogy az Eb-re topformában legyenek. Ugyanez igaz a tartalékokra, azaz a bajnoki ezüstérmesekre, Medgyesi Fruzsinára, Maszljanko Alekszanderre, illetve Monaghan Emilyre és Fourati Iliászra is. Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, így Ivettnél és a jégtáncosoknál abban bízom, hogy sikerül előrelépniük a tavalyi eredményhez képest, Szásánál pedig a fő cél a tiszta rövidprogram, hogy legyen esélye bekerülni a kűrbe” – fejtegette dr. Vardanjan Gurgen.

Borovoj Alekszander

Borovoj Alekszander is épp a hibátlan rövidprogram fontosságát hangsúlyozta, amelyből ezúttal a tripla-tripla kombináció sem hiányozhat. „Mivel ez az érettségiző évem, az iskola miatt sűrű az életem, és más nehézségekkel is meg kellett küzdenem a felkészülési időszak alatt. Ezért különösen örülök, hogy én képviselhetem az országot egy ilyen nagy versenyen, úgy látszik, kezd beérni a munkám gyümölcse. Az Eb-ig hátralévő időben az edzéseken nagyobb hangsúlyt fektetünk a rövidprogramra, illetve koreográfusokkal is dolgozunk, hogy a komponensekre is magasabb pontokat kaphassak” – nyilatkozta az SKSE versenyzője, aki a 2017-es ostravai kontinensviadalon szinte tökéletes rövidprogramjával csupán alig több mint két ponttal maradt el a 24., még kűrfutást érő helytől.

Tóth Ivett

Az immár az ötödik Eb-jére készülő Tóth Ivett azt emelte ki, hogy mindenképp jobb programokat akar bemutatni, mint a Négy Nemzet Bajnokságon. „Két éve sikerült bekerülnöm a top 10-be, jó lenne megismételni ezt az eredményt, de a legfontosabb, hogy úgy jöjjek le a jégről, mindent beleadtam. Örülök, hogy most egy kis pihenő következik, így fejben is rá tudok hangolódni a versenyre, illetve több fellépésem is lesz, ahol gyakorolhatom a lazaságot, hogy még jobban átadjam magam a zenének. Szeretném élvezni a programokat, hogy kitörhessen belőlem a rengeteg energia” – nyilatkozta határozottan olimpikonunk.

Janovszkaja Anna–Lukács Ádám

Amellett, hogy a tavalyi szezonban elért 14. hely után szintén a top 10-et célozta meg, Janovszkaja Anna és Lukács Ádám számára is fontos, hogy teljes átéléssel korcsolyázzon. „Technikában és előadásban is maximálisan oda szeretnénk tenni magunkat, hogy mind a bírók, mind a nézők élvezzék a programjainkat – mondta Ádám. – Ahogy tavaly, úgy most is nagyon keményen edzünk az Eb-re, és hiszem, hogy ennek ismét meglesz az eredménye.”

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X