moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. július 22.

Medgyesi Fruzsina Olaszországban edzőtáborozott

A 2018-as moszkvai műkorcsolya-Eb-n hazánkat képviselő Medgyesi Fruzsina gőzerővel készül a következő szezonra: a siófoki edzőtábor után két hetet Olaszországban töltött, hogy előző edzői, Franca Bianconi és Rosanna Murante is segítsék munkáját.

Az elmúlt szezon nagy változásokat hozott Medgyesi Fruzsina életében: 17 évesen kiköltözött egy idegen országba, hogy a világ élvonalába tartozó műkorcsolyázókat és jégtáncosokat felvonultató olasz IceLabben folytassa pályafutását. Mint mondja, egy pillanatig sem érezte egyedül magát Bergamóban, mert edzői a szüleivé, csapattársai pedig a testvéreivé váltak, rengeteget fejlődött Franca Bianconi és Rosanna Murante irányításával. Ám a januári Eb után haza kellett költöznie, és közel két hónapig bizonytalan volt, hol fog korcsolyázni a jövőben. Végül visszatért korábbi klubjába, a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesületbe.

„Április elején végre el tudtam kezdeni az alapozást új edzőmmel, Vidrai Szabolccsal, akinek a programokat illetően csak egy kikötése volt: az, hogy legalább az egyikben muszáj mosolyognom. Így a rövidprogramom, amit Hoffmann Nóra koreografált, egy francia, kicsit dinamikusabb zenére készült, míg a kűröm egy lassabb, lírai darab, amit Forgó Kristóf állított össze, és amiben inkább a mozdulatokra helyeztük a hangsúlyt” – mondta a 19 éves műkorcsolyázó, aki a zenéket koreográfusaival együtt választotta ki, és a programok összerakása után rögtön el is kezdte a nyári felkészülést.

„Először egy 10 napos, intenzív balett- és tánctáborban vettem részt Siófokon, ahol Gellén Anna foglalkozott velünk. Ezután két hétre Bergamóba utaztam, ahol naponta három órát töltöttünk a jégen, emellett balett-, illetve moderntánc-órákra jártunk, és erőnléti edzéseket végeztünk. Francával és Rosannéval elsősorban az ugrásaim stabilizálásán és programokba való beépítésén dolgoztunk. Ez a két hét a mentális felkészülésemben is sokat segített, eddig ez volt a nyaram legszebb időszaka.”

Fruzsi július 16-tól már újra itthon edz, és teljes erőbedobással készül az augusztus 11–12-i felmérőre, melyen az elsődleges célja az lesz, hogy két minőségi programot mutasson be.

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X