moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. december 15.

Kiemelkedő magyar műkorcsolya sikerek a 15. Mikulás Kupán!

Az októberi Budapest Trophy után a múlt héten újabb nagy sikerű nemzetközi műkorcsolya és jégtáncversenynek adott otthont a magyar főváros. A nagy hagyományokra visszatekintő Mikulás Kupán 39 nemzet több mint 400 sportolója vett részt az U6-os korosztálytól a szenior kategóriáig.

A 15. Mikulás Kupát ezúttal december 6. és 12. között rendezték meg a BOK Gyakorló Jégcsarnokban, és ahogy arról dr. Vardanjan Gurgen, a hazai műkorcsolya ágazat sportigazgatója beszámolt: a magyar sportolók kitűnő eredményekkel zárták az egyhetes rendezvényt. „A szakmai stáb elégedett a versenyzőink sikereivel, és büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy szinte mindenki a maximumot hozta ki magából” – kezdte értékelését a sportigazgató. „Külön öröm a számunkra, hogy számos sportolónk új egyéni csúcsot ért el. Például Schermann Regina (JKOR), aki a szenior női mezőnyben 162-es összpontszámmal egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett. Másik kiválóságunk, Láng Júlia (PSE) közvetlenül mögötte bronzérmes, harmadik ifjú tehetségünk, Szigeti Bernadett (PSE) pedig a 10. lett. Az idén összeállt Ignateva Mariia-Szemko Danijil (HKA) szenior jégtánckettősünk szintén új egyéni csúcsnak számító 177.81-es pontszámmal végzett a második helyen. A szenior férfi műkorcsolyázóknál Csernoch András (SKSE) épphogy lecsúszott a dobogóról, de ha a kűrprogramban végre meg tudja majd azt csinálni, amire képes, akkor a következő versenyén a mostani, negyedik helyezésénél jobbat fog elérni.”

Dr. Vardanjan Gurgen arra is kitért, hogy a juniorkorú sportolóink is remek eredményekkel örvendeztették meg a műkorcsolya és a jégtánc szerelmeseit, illetve természetesen a szakvezetést.

„A lányok bombaerős, 42 indulót felvonultató mezőnyében Papp Vivien a hatodik helyen, míg Krizsanovszki Lili (SKSE) a 12., Zsirnov Dária (PSE) pedig a 22. helyen végzett. A junior fiúknál kettős magyar győzelemnek örülhettünk, hiszen Berei Mózes József (SKSE) 171.28 ponttal arany-, Vlasenko Aleksandr (SKSE) pedig 163.38-cal ezüstérmet szerzett. A jégtáncos Leveles (HKA) testvérpár is remekül szerepelt, hiszen az ötödik helyezésért szintén jár a gratuláció” – folytatta a dicsőséglista felsorolását a szakember, aki külön kiemelte az Advanced Novice, azaz haladó kezdő kategóriában a lányoknál győztes Ekker Léna (SKSE) teljesítményét. „Léna a 39-es mezőnyben 128.82-es összpontszámmal lett a legjobb. A 12 éves sportolónk a következő szezontól valószínűleg már a junioroknál bizonyíthat. Ugyancsak Advanced Novice kategóriában a fiúknál Vlasenko Aleksei (SKSE) a 4. helyen végzett, amely szintén reményt keltő teljesítmény az ifjú tehetségtől.”

Dr. Vardanjan Gurgen végül azt is elmondta, hogy a szenior műkorcsolyázók és jégtáncosok legközelebb a december 16-19-ig Szlovákiában rendezett 4 Nemzet Bajnokságán – amely egyben a magyar bajnoki címről is dönt – lépnek jégre és itt derül ki, hogy kik utazhatnak majd a januári Európa-Bajnokságra Tallinba. A juniorok legközelebb a január 27-30-ig tartó Országos Bajnokságon, majd a februári válogatóversenyen mérettethetik meg magukat. Utóbbi kettőn, illetve a Mikulás Kupán elért helyezések összesítése alapján hirdetik ki a március eleji junior világbajnokság utazó keretét.

Érdemes szót ejteni az egyhetes Mikulás Kupán részt vevő utánpótláskorú versenyzők legjobb eredményeiről is. A jégtáncosok Cubs kategóriáját a Rajki testvérpár (HKA) nyerte, a Basic Novice-ban a Temesvári Zsófia-Selényi János (SOI) páros a negyedik helyen, az Intermediate Novice-ban a Troján Eszter-Gallai Huba (HKA) alkotta kettős pedig szintén negyedikként végzett. A műkorcsolyázó lányok Mini Chicks korosztályában Széplaki Katinka (SKSE) ezüstéremnek örülhetett, a negyedik-ötödik-hatodik pozícióban pedig a Varró Anna (SKSE)-Werner Maja (JKOR)-Lakatos Lea (PSE) sorrend alakult ki. A Chicks kategóriában induló 15 ifjú sportoló közül Rózsa Emma (DVTK) a hatodik, Simon Kincső Dorina (SKSE) a nyolcadik, Szili Olivia Zoé (SKSE) a kilencedik helyen zárt.

A Mini Cubs szintén népes, 18 fős mezőnyében Soltész-Vidrai Zoé (JKOR) második, Major Norina Gréta (PSE) harmadik, Tőkey Alíz (SKSE) pedig nyolcadik lett. Cubs korcsoportban Pallagi Petra (SKSE) bronzérmet szerzett, míg Belenikina Maria (SKSE) negyedik helyezést ért el. A 14 indulót felvonultató Intermediate Novice kategóriában Bődi Flávia (PSE) hetedik, Szigeti Fanni (JÖRD) kilencedik, míg a Basic Novice 30 fős versenyében Incze Brigitta Éva (SKSE) az ötödik, Széplaki Zsófia (SKSE) a hatodik helyen, Zhang Boglárka (PSE) pedig kilencedikként zárt.

A fiúknál a Mini Chicks korosztály ifjú versenyzőjének, Veszely Gyula  Balázsnak (SKSE) sikerült első helyet szereznie, a Cubs-ban induló Kind Igor (MAC) pedig szintén aranyérmet nyert, az Intermediate Novice-ban jégre lépő Bődi Patrik (PSE) pedig negyedikként végzett.

A verseny kép galériája ITT elérhető.

További fotók elérhetőek és megvásárolhatóak: www.eventphotography.eu

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X