moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 3.

Jöttek, láttak, győztek! – Cup of Tyrol

Újabb sikeres hetet zártak műkorcsolyázóink: az ifjú tehetségek az innsbrucki Cup of Tyrolról két arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza. A két aranyérem egyikét pedig az a Berei Mózes József, azaz Pepe szerezte, aki épp korábbi hazájában mutatkozott be magyar színekben.

Hat megszerzett érmünkön túl az idei Cup of Tyrol leginkább amiatt marad emlékezetes, hogy a korábban Ausztriát képviselő Berei Mózes József, azaz Pepe itt debütált magyar színekben – és nem is akárhogy: előző hazájában aranyérmet nyert új hazájának. Mint mondta, az, hogy az országváltás után éppen Innsbruckban lépett először jégre, még feszültebbé tette.

„Izgultam, mert bizonyítani akartam, hogy jó vagyok, és érdemes volt visszaköltöznöm Magyarországra. De amikor láttam, hogy az összes barátom és a korábbi edzőm is szurkol nekem, minden félelmem elszállt. Csodás érzés, hogy mostantól magyar színekben léphetek jégre, ráadásul ilyen kiváló edzőkkel dolgozhatok, mint Juli és Szabolcs [Gór-Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs – a szerk.]. Azon leszünk, hogy azokat a hibákat, amik most becsúsztak, kijavítsuk, és versenyről versenyre jobban teljesítsek.”

Az aranyérmes Berei Pepe

Pepe edzéstársai szintén remekeltek: az advanced novice lányok versenyében közel 40 induló között Krizsanovszki Lili ezüst-, Gál Zoé pedig bronzéremnek örülhetett, így ebben a kategóriában teljes lett az éremkollekció. Az országos bajnok Lilinek fantasztikus szezonja van: a mostani már a hatodik érme, ráadásul nem az első, amit ilyen népes mezőnyben szerez, hiszen novemberben Rigában 46 (!) lány közül állhatott dobogóra.

„A rövidprogramommal elégedett vagyok, a kűrömet viszont futottam már sokkal jobban is. Összességében nagyon élveztem a versenyt, tetszett a hangulata, és a város is gyönyörű” – összegezte innsbrucki élményeit az ezüstérmes.

Krizsanovszki Lili ezüst-, Gál Zoé bronzérmes az advanced novice lányok versenyében

Vele ellentétben Gál Zoé messze a legjobb programjait mutatta be a szezonban: kisebb hibáktól eltekintve magabiztosan korcsolyázott, és a rövidprogram után a kűrben is a harmadik helyre rangsorolták, így övé lett a bronzérem. Míg tavaly sorra nyerte az érmeket, idén egyik nemzetközi versenyén sem tudott dobogóra állni, majd az országos bajnokságon címvédőként a harmadik helyre szorult. Innsbruckban viszont végre a régi Zoét láthattuk, akinek ilyen küzdelmes időszak után ez a bronzérem különösen sokat jelent.

„A nyári felkészülés nagyon sikeres volt, az edzések is jól mentek, de a versenyeken egyszerűen nem tudtam úgy teljesíteni. Nehéz volt felállni a kudarcok után, de ez az egyik kedvenc pályám, így mindenképp szerettem volna jól futni itt. Talán most felszabadultabb voltam, ezért ment ilyen jól. Juli egész szezonban nagyon sokat segített, folyamatosan új és új módszerekkel próbálkozott, hogy túllendüljek ezen az időszakon, ami remélem, most már sikerült.”

Advanced novice érmeseink

A Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) és a Jégkorszak SE (JKOR) legfiatalabb versenyzői az első nap ugyancsak három érmet zsebeltek be. A cubs kategóriában kettős magyar győzelem született: Ekker Léna sikerszériáját folytatva tökéletes programot futott, és több mint tíz pontos fölénnyel győzött, a dobogó második fokára pedig az országos bajnokság ezüstérmese, Virányi Laura állhatott fel.

Az ezüstérmes Virányi Laura és edzője, Sepa Tünde

Léna edzéstársa, Zsembery Katinka a basic novice korosztályban szerzett ezüstérmet: az SKSE versenyzője az egyik kombinációt rontotta, a dupla axelt viszont egy kis hiánnyal ugyan, de be tudta mutatni. Előadásra, korcsolyázótudásra messze a legtöbb pontot kapta a mezőnyben, és mindössze fél ponton múlt a győzelem.

Az ezüstérmes Zsembery Katinka és az aranyérmes Ekker Léna edzőjükkel, Gór-Sebestyén Júliával

Junior és szenior műkorcsolyázóink számára kevésbé volt sikeres az innsbrucki megmérettetés: Nagy Dóra és Csiszér Emese is rontott a rövidprogramban, és bár a kűrjük sem volt hibátlan, egy-két helyet előre tudtak lépni, és a 7., illetve a 12. helyen zártak. Medgyesi Fruzsina és Maszljanko Alexander szintén sokat hibázott – előbbi a 16., utóbbi a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Csiszér Emese és Nagy Dóra edzőjükkel, Vidrai Szabolccsal

Kis versenyzőink jövő hétvégén a Valentine Cup keretében a Vasas Jégcentrumban lépnek jégre, a nagyobbakért pedig legközelebb a székesfehérvári Jégmadár Cupon szoríthatunk.


A programok IDE KATTINTVA nézhetők vissza.

Részletes eredmények – ISU

Részletes eredmények – Non ISU

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X