moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 20.

Egnában rendezték a Junior Grand Prix utolsó fordulóját

Október 12. és 15. között Olaszországban, Egnában rendezték az ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Grand Prix-sorozat hetedik, egyben utolsó fordulóját. A négynapos Junior Világkupán ezúttal Dzsumanyijazova Polina, Vlasenko Aleksei, valamint jégtánckettősünk, a Benkiewicz Maya Rose-Shapiro Mark páros vett részt.

Dzsumanyijazova Polina összesen 140,59 pontot gyűjtött, így a 17. lett, Vlasenko Aleksei 137,10 egységgel a 24. pozícióban zárt, a Benkiewicz Maya Rose-Shapiro Mark jégtáncpárosunk pedig 98,64 ponttal a 19. helyen végzett a viadalon.

„Az utolsó Junior Grand Prix versenyeken mindig nagyon erős mezőny gyűlik össze. Nem volt ez másképpen Egnában sem, ahol nagyon nagy létszámban vettek részt a sportolók, ráadásul erre az időszakra általában már a formák is kialakulnak. Aleksei, illetve Maya és Mark versenyzése ezúttal kevésbé sikerült jól – le kell vonni a következtetéseket és folytatni tovább a munkát, hogy a szezon hátralevő részében és további versenyeiken minél jobb eredményeket érjenek el. Polina erős rövid programja után sajnos a kűr program nem a tervek szerint sikerült, de ez része a tapasztalatszerzésnek és sok tanulsággal szolgált” – értékelt a műkorcsolya ágazati sportigazgató, Vardanjan Gurgen.

Az ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Grand Prix-sorozat döntőjét december 8. és 11. között rendezik Olaszországban.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X