moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. szeptember 6.

Eddig jó! – Junior grand prix, Riga

Hibátlanul kezdett második junior grand prix versenyén Schermann Regina, így Rigában 36 lány között a 14. helyet szerezte meg a rövidprogramban.

Négy hete 39,54, két hete 43,20, most 51,40 pont – Schermann Regina elkapta a fonalat! A 14 éves műkorcsolyázó a tesztversenyen elért eredménye alapján idén már két junior grand prix-n is lehetőséget kapott, és mindjárt a versenysorozat első, Courchevelben megrendezett állomásán bizonyíthatott. Ott sem a rövidprogramja, sem a kűrje nem sikerült tökéletesen, most viszont abszolút elégedett lehet az első nappal, hiszen mind a technikai, mind az előadáspontszámban javított.

Míg Franciaországban a kombinációját nem fogadták el, és a dupla axellel is gondja akadt, ezúttal minden elemét hibátlanul mutatta be, így azok alapértéke a kivitelezésre kapott pontokkal nőtt, sőt, versenyzőnk a lépéssorát is nehezíteni tudta: azt 2-es helyett már 3-as szintűre értékelte a technikai panel.

Izgalmas kűrversenyre van kilátás, hiszen az 5. és a 14. helyezett, azaz Regina között is csupán nyolc pont a különbség. A Jégkorszak SE korcsolyázója 18:50-kor lép jégre az Egy gésa emlékiratai című film zenéjére összeállított programjával, de a nap már korábban elkezdődik a jégtáncosok ritmustáncával – Kedves Katicáért és Saronov Fjodorért 14:11-kor szoríthatunk.


Női rövidprogram eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X