moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. augusztus 14.

Bizonyítottak, így bizonyíthatnak

Juniorjaink számára komoly tétje volt a hétvégi tesztversenynek: dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat igazgatója az ott elért eredmények alapján határozta meg, ki kap lehetőséget, hogy képviselje hazánkat a jövő héten kezdődő junior grand prix sorozatban.

Míg a szenior műkorcsolyázók és jégtáncosok esetében a tesztverseny egyfajta állapotfelmérésnek számított, addig a juniorok a hétvégén már a világkupa-sorozatban való indulásért küzdöttek.

A lányoknál különösen nagy volt a küzdelem, hiszen sok tehetséges versenyző pályázott a helyekre. Annak köszönhetően, hogy Láng Júlia kiváló programokkal a 14. helyen zárt a márciusi junior-világbajnokságon, többen is lehetőséget kaphatnak: a versenysorozat hét állomásából haton indulhat magyar lány, amire évek óta nem volt példa. A jégtáncosoknál négy, míg a fiúknál két grand prix-n vehetünk részt.

Mindezek fényében a következő versenyzők képviselhetik hazánkat:

  • 1. junior grand prix (a továbbiakban JGP) (Courchevel): Schermann Regina, Marton Villő–Szemko Danijil
  • 2. JGP (Lake Placid): Láng Júlia, Kedves Katica–Fjodor Saronov (Fedor Sharonov)
  • 3. JGP (Riga): Schermann Regina, Kedves Katica–Fjodor Saronov
  • 4. JGP (Cseljabinszk): Láng Júlia, Berei Mózes József
  • 6. JGP (Zágráb): Krizsanovszki Lili, Berei Mózes József, Marton Villő–Szemko Danijil
  • 7. JGP (Egna): Szigeti Bernadett

Mint dr. Vardanjan Gurgen elmondta, a tesztversenyen legjobban teljesítők megválaszthatták, melyik megmérettetésen indulnának.

„Mindhárom szakág győztese választhatott két versenyt, majd a második helyezettek szintén kettőt. A jégtáncosoknál és a fiúknál így tiszta volt a helyzet. A lányoknál viszont maradt még két hely, amelyet a harmadik és a negyedik helyezett kapott meg. Azt várom tőlük, hogy nagyon koncentráltan, a legjobb formájukat mutatva versenyezzenek már a rövidprogramban, majd pedig a kűrben is” – fogalmazott az ágazati igazgató, aki a tesztverseny után a junior grand prix sorozat résztvevői mellett a bővített olimpiai keretet is kijelölte, amely hamarosan megtekinthető lesz a Műkorcsolya/Válogatott és a Jégtánc/Válogatott menüpontok alatt.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X