moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 7.

Marton Villő és Szemko Danijil a 23. helyen zárt

Rossz főpróba, jó előadás, szokták mondani – Marton Villő és Szemko Danijil esetében ezúttal sajnos éppen fordítva volt: jégtánckettősünk egész héten kiválóan edzett, a ritmustáncban azonban nem sikerült azt hozniuk, amit vártak, és a 23. helyen fejezték be a junior-világbajnokságot Zágrábban.

A tavalyi junior-világbajnokságon a 14. helyet szerezték meg, így a szezon kezdetén kitűzött céljuk, miszerint idén a legjobb 10-ben szeretnének végezni, abszolút reális volt. Ám aztán Marton Villő és Szemko Danijil sok nehézséggel, sérüléssel és cipőproblémával is küszködött, a tangóban pedig többször is komoly hibákat vétettek az idény során – ilyen előzmények után kellett most jégre lépniük. Bár az edzéseken kiválóan teljesítettek, tisztában voltak vele, hogy nem lesz könnyű dolguk.

„Évek óta a legnehezebb világbajnokság volt a mostani, tudtuk, hogy tökéleteset kell futnunk ahhoz, hogy bekerüljünk a kűrbe. Sajnos a twizzle-sorban hibáztam, ott veszítettünk pontokat, a lépéssorunkra viszont nem értjük, miért csak 1-es szintet kaptunk – ha megadták volna rá a 3-ast, ahogy a szezon több versenyén, meglett volna a továbbjutás” – összegzett Villő, majd hozzátette: pontozásos sportágról lévén szó az sem segített a helyzeten, hogy nem volt magyar bíró a jégtáncversenyben.

Marton Villő és Szemko Danijil ritmustánca_Veritphoto

Edzőjük, Berecz Ilona kiemelte: az edzéseken kiválóan korcsolyáztak, de aztán a programban nem voltak elég lendületesek, magabiztosak. „Egész szezonban azzal küzdöttünk, hogy a versenyeken nem tudták kihozni magukból azt, amit az edzéseken. Annak, hogy az emelés tovább tartott a megengedettnél, is a lendület hiánya volt az oka, ezért kapták a pontlevonást. Sajnálom, hogy így zártuk az idényt, küzdelmes év volt, le kell vonnunk a következtetéseket.”

Pénteken a női műkorcsolyázók is megkezdik szereplésüket: a 46 fős mezőnyben Láng Júlia 18.-ként lép jégre, ami számára jó pozíció. A Pavuk SE versenyzője két edzésen van túl, és elmondása szerint mindkettő remekül sikerült.

Láng Júlia és edzője, Pavuk Patrícia

„Ismertem azt a pályát, ahol az eddigi edzéseink voltak, mert korábban már jártam itt egy kisebb nemzetközi versenyen. Új, nehéz kombinációkat is gyakoroltam, amiket most még nem fogunk betenni a programokba, de már a következő szezonra is gondolok, amikor mindenképp szeretném bemutatni akár a dupla axel-tripla toeloopot, akár a tripla flip-tripla toeloopot” – mondta Julcsi, aki azt azért sajnálja, hogy úgy alakult, a versenypályán nem lesz lehetősége edzeni a pénteki rövidprogram előtt.

„Nem örülök ennek, de volt már korábban olyan versenyem, ami előtt nem is tudtam edzeni, és ez akkor sem okozott gondot. Remélem, a hatperces melegítés elég lesz arra, hogy megszokjam a jeget, és a versenypályán is olyan jól futom majd a programomat, mint az edzéseken, így ott lehetek a legjobb 24-ben.”

Láng Júliáért pénteken 13.30-kor szoríthatunk.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Veritphoto

Li-ning Seat Törley Artificer
X