moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 15.

Téli Universiade – Szöllősi Szabolcs 19., Orosz Beáta 20. lett szombaton

2013_12_15_Szollosi_Szabolcs_TrentoA szombati gyorskorcsolya versenyeken Szöllősi Szabolcs összetettben a 19. helyen végzett. A nőknél Orosz Beáta 20. lett.

Szöllősi Szabolcs a mai 500 méteres gyorskorcsolya az első futamában a 23. helyen végzett, majd két órával később a 21. helyen. Összetettben a 19. helyet szerezte meg. Második ideje két tizeddel lett jobb, mint az első.

„Szabolcs idei legjobbjához viszonyítva, amit fedett pályán futott, ez a mai második futása kifejezetten jónak mondható. Mind a rajtja, mind a köre jobb volt délután, mint a mai első futása. Innen lehet fejlődni tovább….” – mondta Nagy Konrád, azalatt amíg Szabolcs a levezetését csinálta.

„Az első futásom előtti körben az egyik versenyző elesett, emiatt 5-6 percig állt a verseny. Noha végig mozogtam, éreztem, hogy lemerevedtem kicsit. A második futással elégedett vagyok, különösen úgy, hogy egy hónap kimaradt a felkészülésemből a sérülésem miatt. Kell még javulnom, hogy meglegyen az erőm, és a ritmusom.” – összegezte mai teljesítményét Szabolcs.

A férfi 500 métert a japán Hasegawa nyerte, első futamban megjavítva idei legjobbját.

Orosz Beáta a nők 3000 méteres távján a 20. helyet szerezte meg.
„A táv eleje, úgy 1600-ig egész jól ment, de a táv végére elfáradtam.  Mostanában 500 méteren voltak a legjobb eredményeim, kíváncsian várom a holnapi fél kilométeres távot.” – mosolyodott el Betty. „Az is hozzá tartozik, hogy 500-on kevésbé érezhető, befolyásoló, hogy nyitott a pálya itt az Universiadén. Szeretném megközelíteni az egyéni csúcsomat, amit a fedett Inzelli pályán, október közepén futottam.” – tekintett előre Beáta, az ezer méter magasan fekvő pálya palánkja mellett.
2013_12_15_Orosz_Beata_Trento
A női 3000-et a vancouveri olimpiai bajnok, többszörös világ, és Európa bajnok cseh Sablikova nyerte. A cseh hölgyet sem zavarta meg, hogy a helyi hangosbeszélő többször is „csehszlovák” versenyzőnek titulálta. Ez ma egy ilyen nap volt itt Trentoban, e sorok szerzőjét az egyik korcsolyázó hölgy bolgárként mutatta be……

Gyorskorcsolyázóink holnap fő számaikban indulnak, Nagy Konrád 1500-on, ezen a távon szerezte meg az olimpiai kvalifikációt, valamint Betty 500-on. Egy nagy Hajrá mindkettőtöknek!

Deregán Gábor – Trento
Fotó: Kovács György MEFS

SEAT MET NEKA
X