moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 14.

Téli Universiade – Nagy Konrád a 14. helyen zárta a pénteket

2013_12_16_Trentel_NagyKonrad_2Kora délután a gyorskorcsolyázók kezdték meg a korcsolya versenyek sorát.

Nagy Konrád 5000 méteren indult, és a 14. helyen zárta ezt a távot.
„3000 méterig nagyon jól ment, de az utolsó 5 körnél a tervezettnél kicsit jobban belassultam. Összességében ez a 14. hely és a futott idő nem olyan rossz, ha azt is figyelembe veszem, hogy nyitott a pálya. 6:52 alatt szerettem volna menni, 86 század hiányzott mindössze hozzá. Most már a főszámomra, az 1500-ra koncentrálok.” – mondta Nagy Konrád.
2013_12_15_Trento_NagyKonrad_3
„Biztos vagyok benne, hogy társamnak Inzellben a hónap végén meglesz az Európa-bajnoksághoz szükséges szintidő. Mai párja egy gyengébb észt versenyző volt, aki nem tudta húzni Konrádot. Mondhatni, sajnos, túl korán körözte le őt Koni. Ha kicsit jobb az észt és később éri utol, lehetett volna még egy-két erősebb köre, amivel eléri a célját. Az viszont eldőlt, hogy a mai eredménye alapján a 10 000 méteren is el fog indulni.” – egészítette ki Szöllősi Szabolcs, a magyar csapat tagja.

Orosz Beáta 1500 méteren állt rajthoz, és a mezőny második felében végzett.
„3,5 másodperccel maradtam el az egyéni legjobbamtól, amit októberben, fedett pályán futottam. Mindent megtettem, és úgy gondolom, ahhoz képest, hogy a verseny előtt összesen 6 alkalommal volt lehetőségem korcsolyát húzni – mivel a hazai pálya későn tudott megnyitni – nem sikerült rosszul a verseny.”- nyilatkozta Betty a verseny után Trentoban.

A nők 500 méterét a dél-koreai Kim Bo Reum nyerte, míg a férfi 5000 métert a lengyel Szymanski.
Szombaton gyorskorcsolyázóink közül Szabolcs és Beáta áll majd rajthoz Baselga Di Pinében.

Deregán Gábor – Trento
Fotó: Kovács György MEFS

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X